Skip to main content

Yakka s novim izdanjem za božanska tjelesa iz Miamija!

Jedan gospodin Jakić u kakofoniji imena odaziva se na ime Domagoj, a paralelno uz ovu stvarnu personu na noćnom naličju i ritam sekciji tvoga života supostoji pod aliasom Yakka.

 
Yakka je dio plimnog vala domaće scene u posljednjih 6 godina, nije stranac ni stranim strujnim krugovima, a uho ti je neminovno naletjelo na originalna izdanja i remixeve. U relativno svježoj karijeri sin gospođe Jakić već je upisao suradnje s velikanima kao što su Barbara Tucker, DJ PP, Gary Caos, Phil Fuldner, Adrian Hour te visoko kvalitetnim globalnim labelima poput Sony Music Enthertaiment, Pacha Recordings, King Street Sounds, Deeperfect i Casa Rossa.
 
 
Što ćeš čuti orbitiraš li koju noć oko gospodina Jakića? Možda ga potrefiš na mirnu emocionalnu noć deep housea, možda naletiš na sonorni nestašluk veselijeg funky/disco/jackin housea, a fura i na izlete sve do mračnog opskurnog progressive zvuka te dijamantno tvrdog tech housea. Među osobno draga ostvarenja ubraja i genijalan remix pjesme "Plešem Sama" hrvatskih elektro-pop kraljeva Detour, kao i uvrštavanje na dvostruku kompilaciju Future Sound Of Zagreb CD-a koja služi kao miljokaz onoga što se događalo u elektroničkim sferama Lijepe Naše u posljednjim godinama.
 
A u 2017. na red je došlo i prvo izdanje godine koja se tek odmotava pred tobom i na Heavenly Bodies se parkira dvotračni EP naziva Can't You See koji je službene trublje izlaska oglasio 13. siječnja. Uz naslovnu traku, koja te s dubokim vokalom tjera da vidiš nevidljivo, da obratiš pažnju i pustiš ono mjesto koje stežeš unutra da slobodno trči uz tren kad zaklopiš oči i njišeš kosom ako je imaš, ovdje je i njena Give A Hand sestrica koja ti šalje srse uz kičmu otvaranjem uz tople note trube za jedan fini vintage house osvrt preko ramena.

 

 
Ti se svakako naseli na binarne lokacije Soundclouda, ili pak udovolji svom audiofilstvu grabljenjem EP-ja s Beatporta i Traxsourcea, a za kraj vas ostavljamo s Yakkinim osobnim osvrtom na suradnju s nebesko-tjelesnim labelom: 
 
"EP je izdan za Heavenly Bodies Records iz Miamija koji mi je posebno drag i s kojim surađujem od njegovog samog početka, unazad 5 godina kad su moju stvar 'Coming out' prvotno izdanu za King Street Sounds licencirali za duplu CD kompilaciju 'Heavenly Night 2'. Kompilacija je bila puna jakih imena kao što su DEADMAU5, TIESTO, HARDWELL, UMEK, CRAZIBIZA, ALEX KENJI, BELLOCCA, LISSAT & VOLTAXX, a moja stvar je bila prva na drugom disku što me dodatno veselilo. Ako se pogledaju izdanja i reizdanja, potpisujem do sad 39 stvari na njihovoj etiketi. Među njima je i single 'It's Been Too Long' za koji je remix odradio čileanski producent Marcelo Vak, a remix se početkom 2015. našao na broju 1 najprodavanijih dance music singlova online dućana DJTUNES."
 
Enjoy i otvori oči na svijet oko sebe, ima puno toga prekrasnoga za vidjeti ( i čuti)!
 
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2