Skip to main content
  • Žur s razlogom
  • 6.08.2011.

10. Žur s razlogom

U subotu 27. kolovoza 2011., uz jubilarno izdanje Žura z razlogom, glazba će po deseti puta zasvirati s misijom prevladavanja ravnodušnosti prema nasilnom ponašanju i društveno neprihvatljivim djelima među mladima. 

Naslovna foto

Žur s razlogom

U ljubljanskom parku Tivoli posjetitelji će uz već tradicionalne, plesne elektronske ritmove DJ Umeka moći dokazati da je NASILJE OUT, a kupujući ulaznicu s namjenom za 1 euro iznova pokazati da ne ignoriraju tematiku nasilja.

Žur s razlogom dokazuje da glazba i dobrotvornost mogu ići ruku pod ruku. DJ Umek će tako već sedmu uzastopnu godinu stvoriti bezbrižnu elektronsku ekstazu koja će ORTO generaciju ponovno podsjetiti da i zabava ima širi društveni učinak. Slovenski DJ, koji je ove godine primio prestižnu nagradu komisije Beatport Music Awards kao izvođač godine, zadnju će subotu u kolovozu obogatiti zvukovima modernog techna iz omiljene Ibize gdje gostuje i ovo ljeto u rezidenci Carla Coxa u klubu Space pod naslovom Revolution Continues.

Događaj u parku Tivoli počinje već u 16h, a prvih 1.000 posjetitelja na ulazu čeka poklon – besplatni CD DJ Umeka. U ritmu trendovske elektronike Žur s razlogom ostat će vjeran svojem poslanstvu stvaranja i širenja uspješne priče o osvještavanju mladih o problematici nasilja. Ulaznicu na Žur s razlogom predstavlja donacija u iznosu od 1 eura. Ulaznicu s namjenom bit će moguće uplatiti i na samom mjestu događaja.

Sva će sakupljena sredstva i ovaj put biti namijenjena društvu Beli obroč Slovenije za opremanje ugodnih soba za saslušavanje djece koja su bila žrtvom kažnjivih djela. Tijekom godina ORTOvci su zajedno sa Si.mobilom i partnerima događaja kroz zabavu za vršnjake u stisci sakupili više od 172.000 eura. Od toga je samo na posljednjem 9. Žuru s razlogom, u svibnju ove godine u Mariboru, sakupljeno preko 23.000 eura kroz donacije.

 

Donacije na 9. Žuru s razlogom (svibanj 2011)             

Si.mobil & Nokia  – donacijski ček         20.000,00   
SMS donacije i donacije preko portala Vodafone live! 1.708,05
Ulaznice za Žur z razlogom       1.317,70   
Prodaja privjesaka »Nasilje je out«       387,00   
Zavod IPF          428,57   

Ukupno               23.841,32 eura  

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk