Skip to main content
  • 21.12.2021.

11 berlinskih klubova i promotora pokrenulo je tužbu protiv zabrane plesa

U Berlinu skupina klubova i promotora poduzima pravne radnje zbog najnovije gradske zabrane plesanja, javlja RBB24.

Piše: 


Grupa od 11 članova, koja uključuje Club OST, Insomnia, Matrix, Aseven, KitKatClub, Revolver Party, Soda Club, Der Weiße Hase i legendu trance glazbe Paul Van Dyka, podnijela je žalbu upravnom sudu u Berlinu prošlog četvrtka, 16. prosinca, uz podršku odvjetnika Nika Härtinga.

"Zabrana plesa nije prikladna za kontrolu infekcije."

Härting i grupa žele da se zabrana ukine najkasnije do 30. prosinca.

"Organizatori su uložili velika sredstva u pripremu novogodišnjih zabava i prodali tisuće ulaznica", stoji u priopćenju. "Postoji rizik od neuspjeha koji se mjeri u milijunima. Berlinska klupska scena, koju je Covid-19 već jako potresao, strahuje za svoju budućnost." Berlin Clubcommission nije dio grupe, ali se zasebno izjasnio protiv zabrane, predlažući obvezne PCR testove kao alternativu.

"Proveli smo pilot projekte s [bolnicom] Charité u tu svrhu", rekao je Lutz Leichsenring za RBB24. – Bili su uspješni. Grupa također vjeruje da je PCR testiranje održivo rješenje. "Pilot projekt je znanstveno dokazao da nema značajnih rizika od infekcije u klubovima ako se testiranje provodi dosljedno", stoji u priopćenju.

Posljednja zabrana plesa uvedena je 8. prosinca, zbog čega se većina klubova zatvorila. Neki su ipak ostali otvoreni, održavajući sjedeće koncerte, pa čak i događanja na otvorenom. Ranije ove godine, upravni sud u Berlinu poništio je zabranu plesanja, dopuštajući cijepljenim i oporavljenim osobama da prisustvuju događajima.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2