Skip to main content
  • zastava uk
  • 24.09.2020.

1/3 britanskih glazbenika mogla bi nestati iz glazbene industrije

Jedna trećina britanskih glazbenika mogla bi nestati iz glazbene industrije zbog koronavirusa prema rezultatima novog istraživanja.

Piše: 

Naslovna foto

zastava uk


Zadnja anketa je obuhvatila dvije tisuće članova Glazbene unije, a 34% ispitanika razmišlja o odustajanju od svoje profesionalne glazbene karijere. Otkako je započela karantena usred globalne pandemije koronavirusa, oni koji rade u glazbenoj industriji bili su pogođeni financijskim poteškoćama, nakon što su ostali bez mogućnosti za nastupanjem.

Prema izvještaju koje je objavio The Guardian, gotovo polovica članova Glazbene unije već su pronašli posao izvan glazbene industrije, a 70% nije u stanju raditi više od četvrtine svog uobičajenog posla.

"Glazbenici rade u supermarketima, bave se dostavama, vraćajući se stvarima za koje su se školovali u ranijoj fazi života", rekao je Horace Trubridge, glavni tajnik Unije, za Guardian.

"Ulazimo u jesen i zimu s mjesecima bez posla i bez financijske potpore vlade, osim univerzalnih kredita – što je užasno za industriju koja vrijedi 5,2 milijarde funti."

Ranije ove godine Glazbena unija je provela još jedno istraživanje, utvrdivši da su umjetnici iz Velike Britanije zbog koronavirusa izgubili 13,9 milijuna funti zarade. Unija je zatražila doprinose za 4.100 od svojih 32.000 članova, a 90% je odgovorilo da su njihovi prihodi već pogođeni krizom.

Drugo istraživanje tvrtke Music Venues Trust otkrilo je da se samo 36% posjetitelja britanskih koncerata osjeća sigurno u smislu povratka na glazbene događaje uživo.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2