Skip to main content
  • 28.04.2013.

150 godina tvrđave Punta Christo u Štinjanu kraj Pule

Uz nekoliko nadolazećih promotivnih zabava, organizatori najavljuju brojna događanja u 2013. od koncerata, festivala, izložbi, kulturnih događanja kroz koji će u cijelosti proslaviti 150 godina postojanja štinjanske tvrđave Punta Christo.

Piše: 


Ova jedinstvena građevina sagrađena je kao obrambena austro-ugarska fortifikacija na poluotoku Punta Christo u Štinjanu koji je smješten na ulazu u pulski zaljev i nasuprot Nacionalnom parku Brijuni. Na 45 metara nadmorske visine, tvrđava se prostire se na više od deset tisuća četvornih metara. Odvaja je duboki rov preko kojeg vode tri ulaza, u unutrašnjosti se nalaze tri dvorišta iz kojih je moguće ući u podzemne prostorije ove fascinantne građevine.

Zahvaljujući grupi entuzijasta iz udruge Punta Christo i Seasplash ova napuštena i zapuštena tvrđava je očišćena i uređena, te se u njoj preko ljeta odvijaju kulturni programi, koncerti, festivali, izložbe, programi za djecu i mlade, radionice. Javnosti je postala poznata kao kolijevka Seasplash festivala 2003., a nakon što je udomila Outlook, najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture, postaje popularna diljem svijeta kao top festivalska lokacija & destinacija, oduševljavajući sve koji su je do sada posjetili. Od svibnja do rujna na tvrđavi je otvoren i  ljetni klub – Seasplash Summer Club Fort Punta Christo.

150 godina Fort Punta Christo dodatno će se obilježiti novim vizualnim identitetom i podizanjem službene web stranice početkom svibnja. Povodom 150 godina Fort Punta Christo najavljujemo niz istoimenih promotivnih zabava: 11.svibnja u Pogonu/Tvornici Jedinstvo i Močvari u Zagrebu i u Stereo Dvorani u Rijeci 18. i 24 svibnja. Službeno otvorenje sezone na tvrđavi Punta Christo i Seasplash Summer Club-a rezervirano je za subotu 18. svibnja.

Subota, 11.05.2013.
150 godina FORT PUNTA CHRISTO party – u 2 kluba @ Klub Močvara & Pogon/Tvornica Jedinstvo, Zagreb

OUTLOOK FESTIVAL 2013 Launch Party @ Klub Močvara
Said/Concrete Jungle (BiH), Jan Becele & Agregat/Trip To Zion, Di Tekitoka & Leeks/ Dirty Beatz, MMMeniga/Seasplash DJ's
VJing by Niksel/Concrete Jungle, Till Now & Trip To Zion

DUB ARENA1 – Dani sound system kulture @ Pogon, Tvornica Jedinstvo
Dandelion Sound System (D) meets Digitron Sound System – in sound clash!
Dva sound systema u jednom prostoru, heartical vibes, one love and unity session!!!

Dandelion Sound System (D)  su jedan od vodećih njemačkih sound systema, iz malog bavarskog mjesta Freising, ambasadori dobrih vibracija! U Zagreb dolaze po drugi put sa svojim nevjerojatnim sound systemom, dobrano prodrmati ljude i poslati poruku ljubavi mira i rastafarijanskog načina života.

Digitron Sound System (HR) je poznati zagrebački sound system, prvi takve vrste na našim prostorima, izgrađen na "D.I.Y. – uradi sam" principima sa misijom pokoravanja svijeta Dub-om.

Subota, 18.05.2013. – 150 godina FORT PUNTA CHRISTO party vol. 1 @ Stereo dvorana, Rijeka
Petar Dundov, Bebetto, BooDale, Fryer
 
Petak, 24.05.2013. – 150 godina FORT PUNTA CHRISTO party vol. 2 @ Stereo dvorana, Rijeka
Giabbe Drambe w/207 & L Jay (Seasplash Pula Crew) & Balkan kolektiv DJ's

Subota, 18.05.2013. – Season opening @ Fort Punta Christo, Štinjan/Pula
3ple Dubble Trubble Party – 2 floors w/DJ MADD (Black Box, UK) + more acts tba!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2