Skip to main content
  • 11.02.2006.

20 velikih godina K. Saundersona

Cijela tekuća godina za Kevina Saundersona biti će u znaku velike proslave. Naime, krajem godine on će obilježiti 20. godišnjicu bavljenja elektronskom glazbom. Za ovo vrijeme bio je član legendarne detroitske trojke zajedno s Juanom Atkinsom i Derrickom Mayom koja je stvorila techno u podrumima Detroita. Iz ovih podruma nastali su neki od najvećih svjetskih hitova, kao što su Big Fun i Good Life, a koji su odredili daljnji razvoj elektronske glazbe u cijelom svijetu.

Piše: 

Izdavao je i kao Tronik House i E-Dancer što je samo dokaz njegovoj svestranosti u stvaranju 'elektronike'. Kevin je već godinama poznat i pod nadimkom “The Elevator” koji ukazuje na moć njegove glazbe koja može podignuti adrenalin svakom tko je sluša zbog čega je techno iz mračnih uličica Detroita došao u svaki klub, party i festival na svijetu. Ova i još mnoga druga dostignuća Kevin namjerava okruniti velikom svjetskom turnejom pod nazivom “The Elevator World Tour”.

Cijelu ovu slavljeničku turneju Kevin namjerava 'odraditi' kao live shows što nije uradio još od kasnih devedesetih godina. U ovim live spektaklima njegovi funovi će moći uživati u nekim dokumentarnim snimcima koje je skupio tijekom svih ovih godina, a koji će biti popraćeni umjetničkim vizualizacijama te nekim stvarima koje slobodno možemo nazvati klasicima techno glazbe.

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju