Skip to main content
  • 22.04.2020.

4 tisuće radnika klupske industrije na Ibizi ostaje bez posla?

Ibiza – otok, destinacija koja je još 70-tih započela kulturu "clubbinga" odgojivši generacije hipija suočava se sa velikom krizom.

Piše: 


Od toga vremena do danas prošlo je pola stoljeća, a "bijeli otok" je postao sinonim za najbolje partye na svijetu.

Kako je koronavirus zahvatio cijeli svijet, stopirao ekonomije, turizam, putovanja i uvedene su mjere socijalne distance tako iz predostrožnosti ovo ljeto svi skupa vjerojatno možemo otpisati. Na Ibizi su pokušavali ići sa planom odgode sezone od kolovoza do studenoga međutim čini se da od toga neće biti ništa.

Klupski kalendari će izgleda tako po prvi put ostati prazni, a pretpostavlja se da je ugroženo oko 4 tisuće radnih mjesta prema pisanju Diario de Ibiza.

Službeno još uvijek ništa nije potvrđeno

Neki klubovi odgodili su otvaranja, ali postavlja se i pitanje ako otvore tko će ih posjetiti s obzirom na zatvorene granice, zabranu letenja i da većina njihovih gostiju dolazi iz Velike Britanije, Njemačke, Španjolske, Italije i SAD-a koji su još uvijek velika žarišta ovog virusa.

Jake mjere opreza su još uvijek na snazi, a i kada budu popuštale vjerojatno će se to događati postepeno.

Neminovno je nakon svega da stiže vrijeme Clubbinga 2.0, clubbinga trećeg desetljeća 21. stoljeća koji će u mnogočemu promijeniti naše navike pa čak i na partijima.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2