Skip to main content
  • 1.09.2016.

5 dana prije vijeća stiže i odgovor Fabrica!

Za sve one koji prate Fabricov križni put od centra londonskog elektroničkog noćnog života prema lokaciji kojoj prijeti ključ u bravi stiže nastavak.

Naslovna foto

Fabric London
 
Nakon što se peticija probila 100 000 i bliži se svom cilju od 150 000 i nakon što je i gradonačelnik Londona zamolio sve strane da nađu "zdravorazumsko rješenje" koje bi omogućilo da klub ostane otvoren i jamčilo sigurnost clubbera, stiže i fabricov odgovor nakon što ga je Metropolitanska policija nazvala "sigurnim utočištem za raspačavanje i konzumaciju ilegalnih droga".
 
Budućnost Fabrica visi o tankom koncu uoči okupljanju islingtonskog vijeća 6. rujna koje će odlučiti o njegovoj sudbini na pozadini dvije nedavne smrti 18-godišnjaka. Cilj je odlučiti ostaje li fabric i dalje epicentar londonskog života i pod kojim uvjetima. Uz svjedočenje Metropolitanske policije vijeću će biti priododan i dokument od 918 stranica s pismima podrške Fabricu.

 
Direktor i suosnivač Cameron Leslie je stoga istupio u javnost s izjavom dok čeka odluku o budućnosti kluba kojem je dao 17 godina života.
 
"Sigurnost naših klijenata nam je uvijek bila prioritet. Sve sugestije da nismo 100% predani borbi protiv droga u prostorima kluba je u potpunosti kriva
 
Bili smo pioniri na način na koji smo radili s vijećem i policijom kada samo otvorili prije 17 godina. Postavili smo iskrene i transparentne procedure kakve do tada još nisu bile viđene i to je nešto na što smo iznimno ponosni. 
 
Zatvaranje fabrica označit će početak kraja londonskog clubbinga, koji je već i ovako pod prijetnjom. U svjetlu nedavnih tragičnih događaja nezavisno razmatramo sve svoje porocedure i već smo predložili znatne promjene policiji i islingtonskom vijeću – naš cilj je postaviti novi zlatni standard industrije za siguran clubbing. 
 
Lokacije kao što je fabric suočene su s golemim izazovom droga, ali kao iskusni voditelj s jakim zaleđem i koji je voljan ulagati mi smo na najboljoj poziciji da postanemo pioniri novih načina rada koji će ljude držati sigurnima. Nadamo se da će vijeće i policija podržati ovaj trud 6. i dozvoliti nam da ostanemo otvoreni."

 
Pa eto ostaje pričekati nekoliko dana da vidimo partija li London jadnako jako kao prije ili će nepovratno izgubiti dio svoje tradicije. Ako već nisi peticiji #savefabric možeš dati svoju podršku ovdje. Reci i frendu! sada se događa u Londonu, a samo je pitanje vremena kada će se događati pred kućnim pragom.
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2