Skip to main content
  • alt

5 najznačajnijih tehnoloških inovacija

Godina na isteku bila je itekako plodna po pitanju tehnologije, posebice one koja se koristi u glazbenoj industriji, te donosimo popis pet najznačajnijih tehnoloških inovacija 2013. godine.

 
1. Mindtunes
Na prvome mjestu je Mindtunes, zajednički projekt DJ Fresha i Smirnoffa, proizvođača pića. Koristeći snagu uma, The Mindtunes Project koristi EEG uređaj kako bi izmjerio električnu aktivnost mozga koja se potom prevodi u glazbu. Pročitajte više ovdje.
{youtube}PgfxKZiSCDQ{/youtube}
 
2. DJ  Touch Controller Software
Na drugome mjestu nalazi se DJ Touch Controller, projekt nastao suradnjom kanadskog producenta Deadmau5a i Microsofta. DJ Touch Controller glazbeni je software koji se pokreće dodirom zaslona, a prvi se modeli očekuju početkom 2014. godine. Pročitajte više ovdje.
{youtube}ZjT1A-Sj5Ks{/youtube}
 
3. 360° interaktivan video
Tehnologija 360° videa omogućuje vam da kliknete i promijenite kut kamere i to dok gledate sam video. Umjesto da sjedite i gledate kakav montirani video, sada možete izravno utjecati na bilokoji aspekt videa. Pročitajte više ovdje.
 
4. Seaboard GRAND
 Seaboard  Grand novi je glazbeni instrument koji u potpunosti reinventira klavijaturu piana, uspješno pomiruje intuitivnost tradicionalnog glazba sa svestranošću digitalne tehnologije.  Pročitajte više ovdje.
{youtube}hP-Tzq3hFgQ{/youtube}  
 
5. Papirnati gramofoni
Kate Stone fizičarka je koja obožava papir i tehnologiju, a nedavno je održala predavanje na kojem je demostrirala DJ kontroler koji je stvorila iz papira. Papir se bežično povezuje s njenim iPadom koji pak pokreće DJ software.
{youtube}y9wzax_PtIo{/youtube}
 
disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop