Skip to main content
  • lau

5 zanimljivosti o Laurentu Garnieru koje sigurno niste znali

Kako bismo obilježili 50. ročkas francuskog DJ-a i producenta, izdvajamo za vas 5 iznenađujućih činjenica o njemu.

Piše: 

Naslovna foto

lau


U Londonu je kao konobar posluživao kraljevsku obitelj

Laurent je 1987. preselio iz Francuske u London kako bi poboljšao svoj engleski. Radio je kao konobar u francuskoj ambasadi i u to je vrijeme posluživao kraljicu, Lady Dianu i princa Charlesa.

DJ-ao je u vojsci

Za vrijeme svog boravka u Velikoj Britaniji, imao je priliku kao DJ Pedro iz prve ruke doživjeti eksploziju rejva u Manchesterskoj Haciendi. Na žalost, morao se vratiti u domovinu i Versaj, po vojnoj dužnosti. Osim toga, morao je svake večeri puštati glazbu za djecu nadležnih u vojsci. Iako je mrzio glazbu koju im je morao puštati, lova je bila dobra, pa je lakše trpio. Ipak, kada bi se ponapijali, počeo bi puštati disco i house ploče po svom izboru, a ovi ne bi ni primijetili. 

laurent 

Držao je klub s Davidom Guettom

Tu činjenicu jako malo ljudi zna. Prije nego što se 'prodao', Guetta je bio cijenjeni underground DJ u Francuskoj. Guetta i Garnier su u to vrijeme, uz Etiennea De Crecyja i Daft Punk, bili poznati kao pokretači i nositelji tzv. 'french touch' scene. Termin 'French house' nastao je po istoimenom klubu, pokrenutom '87. u Parizu, a koji su vodili navedeni likovi bez Daft Punka. 

guet 

Skladao je glazbu za balet

Kako bi proslavio rusku godinu u Francuskoj, Garniera su zamolili da sklada glazbu za balet pod nazivom "Suivront Mille Ans De Calme". Koreografiju potpisuje Angelin Preljocaj, a od 2010. godine izvodio ga je teatar Boljšoj. Glazba koju je skladao varira od eksperimentalne do drum & bassa

{youtube} 5IEe8iXaxhM{/youtube} 

Napisao je knjigu

U suradnji s novinarom Davidom Brownom-Lambertom, Garnier je napisao knjigu Electrochoc, koja je predstavljena francuskoj javnosti 2003. godine. Electrochoc je zapravo kombinacija njegove biografije i povijesti elektronske glazbe. Prevedena je na engleski, španjolski, njemački, japanski, ruski i hrvatski. Sadrži i izjave Jeffa Millsa, Mad Mikea, Françoisa Kervorkiana, Jamesa Murphyja i Davida Guette. Uskoro bismo mogli gledati i film inspiriran njome

ga

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2