Skip to main content
  • 17.05.2016.

7 puta kada su DJ-i smrvili Guinnessovu knjigu rekorda

Knjiga nad knjigama koja slavi svekolike mogućnosti ljudske volje jedno je od najzanimljivijih štiva koje je spretno majmunče proizvelo.

 
Kao skup i sliv svega onog mogućeg služi kao globalni službeni bilježnik ljestvice postignuća, koliko god racionalna ili iracionalna bila. Sve se smatra nemogućim do trena dok nije učinjeno. Milja istrčana za 4 minute je također djelovala kao biološki postavljeno ograničenje na tijelo, sve do jednog 6. svibnja 1954. kada je Roger Bannister pokazao svijetu da je nemoguće samo točka gledišta.
 
No naši rekordi kreću se elektroničkim marginama i odlučili smo vas provesti kroz sedam mrvljenja barijera koji su postavili nove standarde industriji, pa gledali ih vi kao anomalije, zanimljivosti ili putokaze, stižu.
 
Najduži set u klubu
 
Glava ti se naježi od užitka kada čuješ da tvoj favorit nadolazeći vikend vrti 6, 7 ili 8 sati u komadu? Nazivaš taj set maratonom i aplaudiraš trudu? Za poljaka Norberta Selmaja poznatijeg kao Norberto Loco, ovo je bila samo uvertira. Drugi dio aliasa opravdao je svoje postojanje kada je krenuo srušiti svjetski rekord za najduži set. 19.studenog stao je za pult Underground Temple bara u Dublinu i oderao jedan od 200 sati (da to je sve do 27. studenog), rušeći tako prethodni rekord od 168 sati. Čitavo vrijeme bila je prisutna i medicinska ekipa a set je završio spektakularno dodjelom zlatnog pojasa i omatanjem u poljsku i irsku zastavu.
{youtube}G92pctX_bFE{/youtube}
 
Najviše DJ-a u setu
 
Čini ti se da je b2b impresivan? Što misliš o b2b x133? Jer upravo ovo se dogodilo 9 kolovoza 2014. u singapurškom Marina Barrage klubu, gdje se u 6 sati za putom izmijenilo 133 DJ-a. Dubaičani su prethodne godine pokušali srušiti rekord postavljajući ponad floora 151 DJ-a, i iako je Svjetska Akademija za rekorde priznala pokušaj Guinness nije bio tako ljubazan. No uopće ne sumnjamo da ovo natjecanje nije završeno.
{youtube}ptw7V3WDIwA{/youtube}
 
Najmlađi Dj u profesionalnom klubu
 
Svijet je sumnjao u sposobnosti mlade ekipe za pultevima, na Garrixa si već navikao, friško imamo i trogodišnjake za pultom, no većina DJ-a djeluju kao metuzalemi uzmeš li u obzira da je jedan klinac vrtio profesionalno još dok nije bio sasvim samopouzdan u vezanju žnjiranaca. S 6 i pol godina, kada svi uobičajeni klinci šaraju prve pisanke naznakama slova, Kanađanin Brandan Duke već je pisao čitave priče za pultom i srušio rekord za najmlađeg Dj-a u profesionalnom klubu zasviravši u The Guvernmentu 2013., lokalitetu koji je od tada srušen, a u najbolje dane ugostio je ekipu kao što su Deadmau5, Cox i Guetta.
 

8 Year Old Dextrous One at Youth Day Toronto 2015 from Dextrous One on Vimeo.

Najstariji živući i još aktivni DJ
 
… je žena. Nasuprot mlađahnom kanađaninu na američkim radio valovima pronaći ćeš DJane Sallie Hille kao najstariju svjetsku DJane sa samo 96. Iako nije službeno elektroničarka svakoga tjedna vodio radio emisiju na WMOA naziva "Vijesti za Seniore". Živi bili pa vidjeli kako će izgledati trenutni elektronički postav za 50 godina!

 
Najduži poklici publike i najviše svjetlećih štapića na showu
 
Da, zaista, i ovo je kategorija u bizarnom partenonu Guinnessove knjige, a drži je nitko drugi do najpoznatiji slastičar EDM-a, Steve Aoki. Na showu u LA-ju 2013. Steve je pokupio nagradu za najduži urlik iz publike koji je trajao pune tri minute i tako srušio rekord Ozzyja Osbournea od minute iz 2010. Na istom eventu srušen je i rekord za najveći broj istovremeno upaljenih svjetlećih štapića. No kako su rekordi, baš kao i granice, ovdje da se ruše gospodin Aoki nije dugo držao vrh jer je godinu nakon ekipa iz Velike Britanije u Drayton Manor tematskom parku održala najduži urlik od 8 minuta i 45 sekundi, a grupa iz Indiane naziva Fever and Fans u Indianapolisu odjednom upalila 3 700 svjetlećih štapića. 

 
Masovna borba jastucima
 
Apsurd je samo drugo ime za ludu zabavu, jer ni jedna priča nikada nije započela s "Ostao sam doma i krenuo ranije leći". Švedski duo Dada Life postigao je rekord 2013. u Aragon Ballroomu u Chicagu. Svakome od 3 813 posjetitelja na ulazu dodijeljen je jastuk i uslijedila je masovna makljaža mekanim pernatim okoglavnim odmornicima. Rekord su držali sve do 2015. kada je tvrtka My Pillow uz podršku glumca Stevea Baldwina organizirala rušenje rekorda s 6, 251 osobom na na bejzbolskom terenu St. Paul's CHS.
{youtube}P—5ahjzhg{/youtube}
 
Najviše top 10 hitova u VB i najplaćeniji DJ
 
I sada za kraj na jedan vjerovali ili ne. Calvin Harris je trenutno vlasnik dva svjetska rekorda. prvi je za najviše top 10 hitova s jednoga albuma za LP iz 2012 "18 Months", s kojeg je devet singlova ušlo u prvu desetku. Logičan izdanak ovoga je da klubovi na njega bacaju novac kuda god krene jer svaka lokacija želi dio Calvina za sebe.

 
Pa do novih rekorda, novih postignuća, novih neobičnih veselja ispod pulta, novih apsurdnih ili manje apsurdnih ispitivanja granica mogućeg, ostanite nam divni i rasplesani i budite danas naj nešto. Kako nam je Guinness pokazao nije važno što to naj je dok god je na samom ekstremu polja.
 
 
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk