Skip to main content
  • scooter
  • 16.11.2012.

A gdje je sada Scooter?

Kad se bude pisala službena enciklopedija o europskoj dance glazbi, na prvim ćete stranicama prepoznati izblajhanu frizuru H.P. Baxxtera, frontmena kultne njemačke happy hardcore grupe Scooter.

Naslovna foto

scooter

Scooter je najuspješnija njemačka grupa po svojim hit singlovima s čak 25 milijuna prodanih ploča i 80 zlatnih nagrada. Koliko je  grupa žarila i palila tijekom `90-ih svima je dobro poznato, no znate li da je grupa Scooter itekako još uvijek aktivna, štoviše ovaj su mjesec objavili novi album „Music For A Big Night Out“, novi drugi singl "Army of Hardcore", nakon što je album najavio prvi singl "4 A.M."

{youtube}HJUR8NaNE9M{/youtube}

To je 16 Scooterov album, a kad god spomenemo Scootera u glavi nam sjevne bijela glava pjevača H.P. Baxxtera. Kad je već tako evo vam jedan nepotreban podatak – Baxxter još uvijek redovno blajha kosu svaka dva tjedna.

Iz posljednjeg izdanja časopisa Electronic Beats doznali smo i da je H.P. Baxxter fan Modeselektora kojima je u intervjuu između ostalog priznao da osjeća obvezu objavljivati hitove koji će dospijeti u Top 10, a od posljednjeg takvog singla je prošlo već tri godine. Baxxter ne želi da Scooter postane  nostalgična grupa koje ćemo se sjećati samo po starim hit singlovima, ali moramo priznati da će zaštitni znak Scootera zauvijek ostati „Hyper Hyper“.

{youtube}7Twnmhe948A{/youtube}

Scooter sada broji tri stalna člana, par tehničara, dvije plesačice i dva profesionalna skakača kad nastupaju, koji skaču na pozornici, jer Jumpstyle je kaže Baxxter ako već ne znate vrlo popularan ples. Osim toga na turneje redovno s njima idu i pirotehničari. Za razliku od Modeselektora koji više vole intimnije atmosfere i klubove, Scooter je oduvijek više volio mega raveove. Bez obzira što nećemo sada ozbiljno početi slušati njihovu glazbu, Scooter će zauvijek ostati veliki brend rave kulture.

scooter

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk