Skip to main content
  • aerea negrot
  • 6.11.2012.

Aerea Negrot premijerno u Zagrebu

Rasna i talentirana performerica Aérea Negrot koja pored solo karijere nastupa i kao vokalistica popularnog njujorškog benda Hercules and Love Affair stiže u Zagreb.

Naslovna foto

aerea negrot

Zagrebački klub Sirup će u subotu 17. studenog s velikim zadovoljstvom domaćoj publici predstaviti Aéreu Negrot, južnoamerikanku sa stalnom adresom boravka u Berlinu koju često nazivaju i venecuelanskom Grace Jones, u jednakoj mjeri zbog dubokog, sugestivnog glasa i upečatljive, flambojantne pojave. Nastupi su joj istovremeno eksplozivni, senzualni i zabavni te prepoznatljivi po specifičnoj kombinaciji izuzetno plesne, elektronske glazbe i kabaretskog, ponekad i opernog pjevanja.

{soundcloud}https://soundcloud.com/aereanegrot/sets/a-rea-negrot-right-body-wrong/{/soundcloud}

Aérea Negrot nikako nije mogla izbjeći svjetla pozornice. Rođena je u Venezueli kao muško dijete imena Danielle Gallegos, odrastala je u obitelji profesionalnih plesača i prvaka u disko plesu, te je od ranoga djetinjstva bila okružena glazbom, plesom i pjevanjem. U operu se zaljubila još gotovo kao dijete, a ta ljubav traje i danas. Svoje današnje ime, Aérea, nadjenula si je iz ljubavi prema letenju i želji za i sama poleti, što je bilo dodatno potpirivano čestim posjetama aerodromu La Guaira, gdje ju je kao dijete gotovo svake nedjelje vodio djed. Negrot je prigrlila iz ljubavi prema legendarnim latinoameričkim pjevačicama bolera Toñi La Negri i Olgi Guillot.
{youtube}tk0eAs7XYPM{/youtube}

Aérea Negrot i jest vrlo brzo preletjela ocean, živjela je i školovala se u Londonu, Hagu, Portu, Amsterdamu, te 2004. odselila u meku elektronske glazbe – Berlin, gdje je i upoznala je Andyja Butlera, masterminda njujorškog pop-queer benda Hercules and Love Affair te im se 2008. pridružila na njihovom glazbenom putovanju svijetom kao jedna od pjevačica koja je vrlo brzo stekla svoje vlastite obožavatelje. Bilo je samo pitanje vremena kada će zaplivati samostalnim vodama.

2010. godine izdala je svoj prvi samostalni EP (All I Wanna Do) za cijenjeni berlinski label elektronske glazbe – BPitch Control – label na kojem su svoja glazbena putovanja započinjali velikani poput Apparata, Modeselektora i Miss Kittin, a kojeg vodi popularna i utjecajna berlinska dj-ica Ellen Allien. Nakon što je BPitchu izdala i drugi EP "Right Body Wrong Time", godine 2011. za isti je label izdala svoj album prvijenac – Arabxilla, na kojem pjeva na engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku! Pjesme su nastale pod utjecajem afričkih ritmova, američkog hip hopa, berlinskog techna i kabareta te su otpjevane u širokoj lepezi Aéreinih glasovnih mogućnosti – od dubokih, jakih, melankoličnih nota do visokih, operetno-kabaretskih. Pjesme s albuma ubrzo su doživjele i remikserske tretmane od velikana poput, primjerice, Ricarda Villalobosa.

{soundcloud}https://soundcloud.com/aereanegrot/a-rea-negrot-miss-you-ricardo{/soundcloud}

Uz Aéreu Negrot u Sirupu će nastupiti Patricio, zemljak Venecuelanac te miljenik zagrebačke queer publike, i Sergej Snooze Sirupov rezident DJ. Ulaz je 50 kn prije ponoći, 60 kn nakon. Ulaznice se kupuju na ulazu u klub.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2