Skip to main content
  • 19.01.2007.

Ajnspric iz Projecta Symbiosis remixira za bend Jessica Vale

Jessica Vale je tekstopisac, vokal i lider istoimenog benda. Iako rođena u Philadelphiji, njen puni stvaralački smisao dolazi do izražaja dolaskom u New York, gdje upoznaje ostala dva člana benda i započinje rad na prvom i instantno uspješnom albumu, prožetom elementima elektronske muzike, “The Sex Album”. Prvi skinuti singl “Disco Libido” je ostvario trenutni uspjeh dospjevši na Biliboard ljestvicu i zadržavši se tu 12 sedmica, a kao dodatak originalu našli su se house remixi producenata Dave Aude i Josh Harrisa.

Piše: 

Priča sa Ajnspricom započinje pri Jessicinoj posjeti BiH tokom prošlog ljeta, gdje su i nastali prvi kadrovi za uskoro planirani spot jedne od nosećih pjesama na novom albumu, “Night In Sarajevo”. Pjesma koja je nastala kao produkt oduševljenja Sarajevom, jednako je djelovala i na Ajnsprica koji je odmah kontaktirao bend i u kratkom roku dogovorio remix koji će pokušati da oslika jednaku notu melanholije i energije kojom pjesma obiluje.

Prije nego što ugleda svjetlo dana, pjesma će zajedno sa Ajnspricovim remixom biti dostupna u iTunes prodavnici muzike, a potom i objavljena za jednu od izdavačkih kuća iz BiH.

Remix uskoro stiže!

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2