Skip to main content
  • 30.07.2019.

Ame ima Live premijeru u Hrvatskoj i to na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku

Njemački dvojac Âme dualna je opasnost za pultom i spoj kompozitora te DJ-a i arheologa koji čine Frank Wiedemann i Kristian Beyer.

Piše: 


Prošlo je preko desetljeća kada je jedan Frank upao Kristianu u trgovinu ploča i nekoliko rečenica vodi do jedne od najplodnijih globalnih elektroničkih suradnji. Kristian voli glazbu više no išta, no bio je svjestan svojih ograničenja pa napominje "Frank je bio glazbenik kojeg sam trebao. Nisam tako dobar s kompjuterima ni instrumentima. Frank je bio dobar u oboje i naše partnerstvo je jednostavno nastavilo rasti od tada."

Tvorci albuma prvijenca Dream House u 2018. i suoci mega uspješnog Innervisionsa koji su ustanovili s Dixonom, podižući podlabel Sonar Kollektiva u jedan od najplodnijih i najutjecajnijih house labela globalno, u svojoj suradnji podijelili su glazbeni teritorij preka osobnim talentima, preferencama i interesima.
{youtube}zhyNuHTtnCA{/youtube}

Frank je tako kreativna pogonska sila, istraživač, skladatelj iz mraka studija, instrumentalist koji neprekidno stvara nove zvukove i ritmove, dok je Kristian više orijentiran na DJ-ing te većinu vremena provodi prekapajući po novim i starim trakama, po popularnoj glazbi jednako kao i po najopskurnijim neočekivanim balonima zaboravljenih eksperimenata.
{youtube}G4wr1yCE1Xw{/youtube}

Frank kao live performer, javno eksperimentirajući s Âme izdanjima gdje je velik dio onoga što nastaje u ovim live setovima improvizacija i stvaranje na licu mjesta, dok će Kristian svaki set učiniti presjekom svega onog starog i novog u čemu trenutno uživa.

Upravo Frank u live izdanju stiže i na tvrđavu sv. Mihovila na prekrasnoj šibenskoj obali te ćemo 10. kolovoza plesati na eventu u organizaciji Collage Eventsa i na showcase-u Lighthouse festivala, a neminovno ćeš čuti i neke od nabujalih hitova iz njihove radinosti poput Rej, Mifune, Nia, Tatischeff i Junggesellenmaschine.
{youtube}I_cl2E-5hrw{/youtube}

Upade da pod Mihovilovom zaštitom plešeš do zore, uz svjetlosne instalacije i ušne orgazme ozvučenja koje slaže Braco Radović, hvataš na Entrio sustavu ovdje () ili na za ozbiljno fizičkim prodajnim mjestima Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku: Infopult Tvrđave sv. Mihovila (Zagrađe 21), Barone shop na Tvrđavi Barone (Put Vuka Mandušića 28), City Point šibenskih tvrđava (Don Krste Stošića 1). Dođi pleši i budi! Dobro nam došli u Šibenik!

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk