Skip to main content
  • 28.09.2016.

Amoeba Music dobila dozvolu za prodavanje medicinske marihuane!

Gradsko vijeće Berkeleya upravo je izdalo šestu dozvolu kojom odobrava prodavanje medicinske marihuane u Bay Area, ali ova odluka je ponešto drugačija.

 
Ogranak Amoeba Musica na Telegraph aveniji bio je prva lokacija lanca od sadašnje tri koje posjeduju u Kaliforniji. Kako je posao išao slabo u posljednje vrijeme, vlasnici, naklonjeni konzumaciji marihuane, pokušali su spojiti ugodno i korisno i povećati posjećenost trgovine širenjem djelatnosti i na dispenzarij medicinske marihuane.

 
Iako realno šesta odluka gradskog vijeća kojom se dopušta prodaja ova je ipak bez presedana do sada jer je po prvi puta objektu dozvoljeno dualno funkcioniranje, u ovom slučaju i kao dispenzarij i kao trgovina ploča.
 
Odluka je stigla prošloga tjedna i donosi se na lokaciju na 2465 Telegraph aveniji i biti će nazvana BC3, čija abrevijacija stoji za Berkeley Compassionate Care Collective.

 
No nisu svi članovi vijeća tako mirno ušli u ovo plovilo. Darryl Moore je objasnio: "Ono što me duboko brine je da pokušavamo pojačati biznis dopuštanjem dispenzarija, po cijenu onoga koji je tamo od samih početaka", referirajući se pritom na Berkeley Patients Care Collective (PCC) koji je udaljen samo jedan blok.
 
Iako je odluka donesena Amoeba će morati pričekati nekoliko mjeseci prije no što Berkeley Compassionate Care Collective od Zavoda za planiranje i razvoj dobije sve dozvole potrebne da grumenčiće trave postavi uz vinilke.
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2