Skip to main content
  • Amon Tobin
  • 13.03.2011.

Amon Tobin predstavlja “Isam”

Dosljedan avanturi i inovativnosti Amon Tobin izašao je iz studija i najavio  izlazak svog novog albuma 'Isam'. Tobin za ovaj album kaže kako mu je jedan od intenzivnijih uradaka.

Naslovna foto

Amon Tobin


Razigran prema hip-hopu, jungle-u, drum and bass-u i jazzu, kompleksan prema dub-stepu, struktuiran prema breakbeat-u Amon Tobin, brazilski producent i DJ s 15-godišnjim iskustvom nastavlja suradnju s Njinja Tunom. Za njih je dosad izdao sedam studijskih albuma i jedan digitalni pa nema razloga da jednako uspješno ne bude i na novom projektu. Tobinov novi album 'Isam' izlazi 4 godine nakon njegovog posljednjeg, Foley Room" i briše granice između psihodelije i znanstvene fantastike, zabave i umjetnosti, između kreiranja zvuka i melodije.

Iza samog projekta krije se suradnja između Tobina i umjetnice Tesse Farmer na umjetničkoj instalaciji, nazvanoj "ISAM: Control Over Nature". Instalacija će bit izložena od 26. svibnja do 6. lipnja u londonskom The Crypt Galleryju.

Hrvatska publika je imala priliku slušati Amon Tobina na festivalu Žedno uho 2008. pa se nadamo da će s novim albumom Tobin ponovno svratiti. "Isam" izlazi 23. svibnja, a do tad poslušajte teaser.

{youtube}CysTwC5WVKc{/youtube}

Tracklist
01. Journeyman
02. Piece Of Paper
03. Goto 10
04. Surge
05. Lost & Found
06. Wooden Toy
07. Mass & Spring
08. Calculate
09. Kitty Cat
10. Bedtime Stories
11. Night Swim
12. Dropped From The Sky

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2