Skip to main content
  • 9.05.2018.

Amsterdam dobiva klub s plesnim podijem ispod razine mora

Novi amsterdamski klub-brod usidren je već desetljećima u jednoj luci.

Piše: 


Radi se o 50 metara dugačkom brodu koji je prije bio utočište jednom piratskom radiju. Imena noorderschip otvara se 11. svibnja i ima plesni podij ispod razine mora u koji je ugrađen Funktion One razglas. Također u sklopu broda bit će restoran i prostor za dnevne evente, vjerojatno na palubi. noorderschip ima tri floora ili tri kata, te kapacitet od 300 posjetitelja. Ovaj brod je prije 60 godina bio sjedište piratskog radija Veronica, ali je oštećen u jakom nevremenu 1973., pa ga je ekipa morala napustiti.

Kreativni direktor ovog projekta je David Cornelissen koji je za Resident Advisor izjavio kako se nada da će mjesto postati kulturna točka lokalne zajednice gdje će se više koncentrirati na domaće snage, inicijative i kolektive kojima nedostaje prostora za nastupe u Amsterdamu. David je želio stvoriti mjesto gdje ekipa želi provesti duže vremena zabavljajući se uz kvalitetnu glazbu, s manje fokusa na to stoji li za pultom atraktivni DJ-a ili live act.

Na brodu je osim toga najavio i izložbe, predavanja, radionice, a u restoranu pažljivo birane namirnice za vegetarijance. Pratite noorderschip na Instagramu.

soul gravity desktop
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.