Skip to main content

Andrew Meller, DJ Jock i Yakka o LMF festivalu

Priupitali smo mlade generacije DJ-a, kao i  pionire scene što misle o LMF festivalu koji se drugu godinu zaredom održava na Jarunu

Piše: 


Festival i ove godine broji preko 40 DJ-a, a održava se od 3. do 5. lipnja. Ulaznice možete nabaviti na Eventimu. Za početak donosimo mišljenja trojice domaćih i regionalnih izvođača novije generacije koji lagano ali sigurno postaju okosnice scene, a to su Andrew Meller, DJ Jock i Yakka.

ANDREW MELLER

Što misliš o LMF Festivalu i kakav vibe donosiš sa sobom?

LMF je budućnost i iz godine u godinu sve više raste što mu želim i u budućnosti. Vibe kod mene je uvek pozitivan i trudim se da ga i prenesem na publiku. Energiju prije svega.

Što publika može očekivati od tvog seta?

Dosta neizdatih traka i promo materijala koje ću pustati tijekom ljeta.

Hoćeš li pustiti kakvu svoju novu produkciju i možeš li nam otkriti o čemu se radi?

Hmmm… hint a? Može 🙂 Imam novog materijala koji sam priveo skoro kraju. Premijere će se desiti zapravo na LMF festivalu. Stigli su mi masteri sa mog prvog albuma i još par traka na kojima sam radio skoro. A zvuk, stari Meller u novom ruhu. Vidimo se uskoro <3

DJ JOCK

Što misliš o LMF Festivalu i kakav vibe donosiš sa sobom? Što publika može očekivati od tvog seta?  Hoćeš li pustiti kakvu svoju novu produkciju i možeš li nam otkriti o čemu se radi?

Ovo će biti prvi put da nastupam i da posjećujem LMF. Do sada sam čudo dosta dobrih riječi o festivalu. Publika može očekivati da ću dati sve od sebe da im priuštim da se dobro zabave. Pustit ću sigurno nešto novo jer stalno radim na novom materijalu tako će ih sigurno par biti u setu.


Klikni ovdje za fotografiju u većoj rezoluciji

YAKKA

Što misliš o LMF Festivalu i kakav vibe donosiš sa sobom?

LMF polako, ali sigurno ozbiljno ucrtava Zagreb na hrvatsku, ali i europsku festivalsku mapu. Trodnevni festival sa ovakvim headlinerima i ostatkom lineupa + tehnička produkcija na ovom nivou dosad sigurno nije viđena u našoj metropoli. Veseli nas posebno što nam dolazi značajan broj turista iz Europe i svijeta što je bitno i za turizam glavnog grada. Moj vibe je uvijek dobar i raspoložen kad je u pitanju glazba, a pogotovo ovako dobar događaj.

Što publika može očekivati od tvog seta?

Sve ovisi o trenutnoj situaciji na flooru kad preuzmem „kormilo“. Volim se nadovezati na prethodnog DJa i polako kroz 2-3 stvari preći u svoj film. Rijetko unaprijed pripremam muziku za nastup, iako uvijek imam folder nove glazbe iz kojeg bi volio ubaciti i isprobati što više stvari, ali sve ide spontatno. U svakom slučaju groovy, plesno.

Hoćeš li pustiti kakvu svoju novu produkciju i možeš li nam otkriti o čemu se radi?

Završavam novi album koji je u fazi sređivanja mixa i mastera pa publika može očekivati da ću isprobati nešto s albuma, ima tvrđih i laganijih stvari, nešto će se sigurno uklopiti u LMF set. Album možda izađe i sad ususret ljetu, a možda izbacim nekoliko najavnih singlova pa cijeli album iza ljeta.

 

disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2