Skip to main content
  • zastava sad
  • 11.05.2020.

Anketa: Manje od 10% Amerikanaca bi otišlo na neki koncert u ovom trenutku

U Americi će se navodno uskoro moći organizirati koncerti, a hoće li publika i doći? Novo istraživanje pokazuje da je samo 10% Amerikanaca spremno prisustvovati nekom koncertu u ovom trenutku.

Piše: 

Naslovna foto

zastava sad


Istraživanje je proveo The Screen Engine/ASI, a na uzorku od deset tisuća Amerikanaca. U anketi koja je organizirana krajem vikenda zaključno sa 2. svibnja, sudjelovale su osobe životne dobi od 13 do 64 godina starosti. Više od pola njih je bilo zabrinuto koronavirusom. To je povećanje za 100% od istraživanja koje je provedenog 7. ožujka na početku pandemije.

Samo 5% anketiranih je reklo da bi došlo na utakmice ili koncert. 7% je kazalo da bi se osjećali ugodno gledajući filmove u kinima. Iako je interes za koncertima uživo i kinima pao, za filmovima se istodobno povećao. Ispitanici su izjavljivali da su povećali broj filmova koje su gledali preko interneta od početka karantena. 52% sudionika ankete kazalo je da su povećali svoje korištenje usluga streaminga.

51% anketiranih smatra da bi za odlazak na veća okupljanja trebalo poduzeti mjere predostrožnosti (poput dezinfekcije i socijalne distance, nošenje maski) za publiku i organizatore. U istraživanju se još spominje da su žene pokazale veću zabrinutost za pandemiju koronavirusa koja bi se mogla proširiti na lokacijama za koncerte i u klubovima.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk