Skip to main content
  • Apparat
  • 8.04.2011.

Apparat – novi album na pomolu

S obzirom da od 2006. svake godine izdaje novi album Sascha Ring aka Apparat zna kako ostati zaposlen. Za ugledni Mute Recordings priprema svoj peti solo album koji zadire u novo glazbeno područje.

Naslovna foto

Apparat

Nakon što je lani obišao svijet kao trećina elektronkog live projekta Moderat zajedno s Gernotom i Sebastianom iz Modeselektora, ovaj njemački producent elektronske glazbe već od sljedećeg mjeseca kreće na turneju s tek oformljenim bendom, a krajem ljeta ili početkom jeseni trebao bi mu izaći novi, zasad neimenovani album na Mute Recordsu. U Hrvatskoj smo ga mogli slušati prošle godine na Atlantis Festivalu. Dosad je Apparat sve albume izdavao za Shitkatapult, label koji je utemeljio s Marcom Haasom 2000. U ovoj godini odlučio se prikloniti Mute postavi za koju su sredinom '80-ih izdavali glazbenici poput Fad Gadgeta, Yazooa i Depeche Modea, kasnije i Moby, The Prodigy i Goldfrapp. Tijekom godina osnivali su se i pod-labeli na kojima su stvari izdavali Luke Slater, Si Begg, Speedy J i Richie Hawtin.

Još uvijek nije poznat naziv niti tracklista novog albuma, no prema izjavama radi se „podhvatu koji zadire u novi glazbeni teritorij s istaknutim vokalima, live instrumentima te zahtjevnim udarnim i epskim zvukom." Trenutno je dostupan samo najavni singl Ash/Black Veil, koji na prvo slušanje sadrži dosta Radioheadove vibre što možete poslušati u nastavku:

{soundcloud}https://soundcloud.com/muterecords/ash-black-veil{/soundcloud}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2