Skip to main content
  • 1.04.2019.

Aprilili – Pero-Fullhouse i vlasnik Tresora grade hram techna na Hvaru

Već godinama se poteže pitanje potencijala otoka Zečevo na Hvaru pored Jelse.

Piše: 

PRVOAPRILSKA ŠALA

Pretprošle i prošle godine kulminiralo je navodno dolaskom luksuznog lanca hotela Nikki Beach Resort, a glasine su bile da Carpe Diem preuzima otok, no ništa se od toga nije ostvarilo. Naš Pero-FH je prije 2 godine svirao u berlinskom Tresoru u sklopu Moondance turneje i tamo sreo vlasnika kultnog kluba s kojim je razgovarao o novoj investiciji, a ovome nije puno trebalo da baci oko na otočić koji ima sve potrebno da postane nova žarišna točka okupljanja partijanera iz cijelog svijeta.

Photo: Visit-hvar.com
Dimitri Hegeman ulaže u Detroit gdje otvara svoj Trezor; ulaže u oživljavanje ruralnih dijelova njemačke kulture uvodeći mlade u svijet elektroničke glazbe, a čini se da stvara i novu hrvatsku priču. Prema informacijama koje imamo na otoku su već počeli radovi gdje bi se trebao otvoriti Tresor Beach Bar koji bi trebao biti samo prijelazna faza izgradnje hrama techna. Pero do sada nije najavljivao Moondance za 2019. zbog toga jer ga je prodao i odlučio uložiti u ovaj dugoročniji projekt zajedno sa kultnim likom underground scene.

Već je najavljeno da će za pultom ove godine svirati brojna techno imena poput Carl Coxa, Jeff Millsa, Surgeona, Derrick Maya, Carl Craiga, Nina Kraviz, Ben Sims, Boris Brejcha, Amelie Lens, i drugi, ali navodi da će razvijati i lokalnu scenu ugošćujući hrvatske umjetnike.


 
Iduće godine trebao bi na otoku niknuti Tressor Croatia klub koji će arhitektonski biti suvremeno svemirsko čudo prilagođeno izgledu otoka, tako da se ne našteti ekosustavu ovog godinama napuštenog otočića. Neće to samo biti klub, već i multimedijalni prostor koji će uključivati kino dvoranu, umjetničke radionice, studija za produkciju, hotel i hostel, pristanište za brodove, a dvojac najavljuje da će otvoriti i muzej elektroničke glazbe.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2