Skip to main content
  • 24.05.2017.

Armin Van Buuren plagijator!

Zar se nimalo ne srame? Što se to dogodilo kreativcima na elektroničkoj sceni? Zar je svugdje u pitanju je**** novac? Za one koji kradu našu kulturu..

Piše: 


Ovako je izgledala objava Underground Resistancea nakon što su vidjeli da Nizozemac koristi njihovo ime i vizual za svoje buduće partije. U subotu je elektronička zajednica oštro kritizirala koncept Armin Van Buurena "U R With Armin Van Buuren" s kojim je pokušao doći na Ibizu.

Nakon što je Underground Resistance preko društvenih mreža prozvao Armina za plagijat oglasio se nizozemski trance DJ priopćenjem u kojem je konstatirao kako nije bilo pokušaja plagiranja logotipa i imena brenda sa onim detroitskim. Cijelu situaciju je nazvao krivom interpretacijom, a njegovo poimanje skraćenice UR znači Universal Religion, dok za sam logotip kaže da su ga napravili od jedinstvenog fonta.

No, u tom obraćanju ponovno je naišao na brojne kritike upućene od različitih strana jer je UR sa fontom i više nego sigurno upućivao na djela pod kojim se potpisuju davno osnovani Underground Resistance iz Detroita, te je nakon konzultacija sa svojim menadžmenom i vodstvom kluba Hi Ibiza odlučeno da će ubuduće za party serijal koristiti isključivo puno ime "Universal Religion with Armin Van Buuren". Sve sporne vizuale koji imaju oznaku UR, a čiji font je preslikan od brenda Underground Resistance također će biti povučeni i izmijenjeni ističe se u objavi koju je prenio Resident Advisor.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2