Skip to main content
  • 23.12.2015.

Audiometrike i oživljavanja zagrebačkih podija – Christmas Edition!

Nasuprot uvriježenim, hedonizmom i konzumerizmom nakrcanim, slikama Božića oko tebe, postoji i jedno drugo nježnije naličje onoga za što Božić stoji.

 
Bez obzira na to jesi li baš jako nastrojen na Deda Mraz (Djed Božićnjak za vas koji ste fancy) team ili nemaš nikakvu namjeru orgijanja u lampicama, kolačima, poklonima i sobovima, ne možeš ne osjetiti gomilanje društvene energije. Kolektivni ritual Božića mjesto je na vremenskoj krivulji specifično namijenjeno vezanju izgubljenih niti s onima koje voliš i stiskanja pauze na uobičajenim obvezama zbog kojih ponekad obraćaš pažnju manje no što bi trebao ili voliš manje no što bi trebao.

 
Stoga ovog 25. prosinca izađi iz standardnih okvira i pridruži se univerzalnom, o religijskom opredjeljenju u potpunosti neovisnom, jeziku glazbe i plesa i pridruži nam se na još jednoj Maryjevoj Audiometrici. Metrike mjere, mućkaju i razlamaju objekt svoga pogleda na jednake monomere istog, no neke stvari su jednostavno nemjerljive, nepodložne procjenama i vaganjima i odbijaju stati u mezure i na stakalca mikroskopa. Kako da mjeriš užitak ili beat?

 
Uz samog rezidenta Maryja koji vas poziva na mini preuranjeni ispraćaj stare godine na posljednjoj ovogodišnjoj Audiometrici u goste se u svoj rodni grad, pod zagrebačko apsurdno vedro božićno nebo, vraća momak s njegovih vlastitih ulica, Thian.
 
Nakon što je na dugo i naširoko zavaljao beat domaćim podijima granice su postale pretijesne i Thian probija internacionalnu opnu da bi danas držao rezidentsku palicu u Anna Hirsch baru u samom izvoru i srcu elektronike, Berlinu. Kako nismo golemi već samo mala meka koja voli dobru glazbu i dobre ljude, molimo ekipu da se navrati što ranije jer smo ograničeni kapacitetima, a ne bismo voljeli da nemaš mjesta razbacati se ako te ritam ponese.

 
26. prosinca pak otvaramo vrata za jednu reanimaciju, kao da obučeš kutu, staviš zaštitne naočari, digneš ruke prema nebu, smiješ se munjama i dereš se "It's alive!". No ono u što je iznova udahnut život i duša je frekvencija. Sve vibrira, sve pleše, sve teče, panta rhei. Na Christmas editionu Revival of Frequency ekipa, koju čine Slicer & Dic3r, prvo pali mali plamenik i otapa sige s Grinčnosti laganim deep house setom, zatim kada proključa pojačavaju temperaturu tech houseom da bi naposljetku završili glazurom čistog tvrdog techna. Nakon inicijalnog uvođenja programa prije mjesec dana Cadenza je odlučila da će zadržati ove perspektivne entuzijastične mlade ljude za još mnoge večeri koje imaju doći.

 
I tako team Audiometrike, Revival of Sounda i osoblje Cadenze želi sretne blagdane! Žele vam da nađete sve što tražite, da dobijete svoje poklone bili oni umotani u šarene papire ili u umove i tijela onih koji su ti dragi i da možda, samo možda, postaneš centar nekog božićnog čuda, a za Novu se vidimo na istom ovom flooru uz Nicka Millya, Damira Ludviga, Gogoleska i Sylph. Pa ušli vi nama u Novu s nekoliko kilograma više nas to ne zanima. Nikada nemoj žaliti za onime što te u tom trenu činilo sretnim (pa makar to bile i kante francuske)!
 
brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju