Bačen suzavac u zagrebački LGBT klub Super Super

Ponedjeljak, 13 Veljača 2017

U prvim jutarnjim satima nedjelje u noćnom klubu Super Super na Trnju netko je aktivirao sredstvo s nadražujućom tvari i nekoliko je osoba ozlijeđeno, objavila je zagrebačka policija.


Udruga Zagreb Pride je objavila da je riječ o nasilju iz mržnje prema sudionicima LGBTIQ zabave u zagrebačkom klubu Super Super i pozvao vlasti da napad osude, a policiju da brzo nađe počinitelja. Tijekom izlaska iz kluba dvije osobe su lakše ozlijeđene. Kriminalističko istraživanje u svezi ovog događaja je u tijeku, navodi se u priopćenju objavljenom na mrežnoj stranici Policijske uprave zagrebačke.Zagreb Pride je priopćio da najoštrije osuđuje jučerašnji napad suzavcem na LGBTIQ party.

Taj čin nasilja iz mržnje rezultirao je s nekoliko ozlijeđenih osoba koje su panično pokušale napustiti klub Super Super navodi Zagreb Pride i zahtijeva od  policije da provede brzu i efikasnu istragu te da otkrije i privede pravdi odgovorne za "ovaj gnjusan fizički napad na građane i građanke i poduzme sve adekvatne mjere kojim će osigurati mir, sigurnost i ljudska prava LGBTIQ osobama u Zagrebu i Hrvatskoj".

Izvor: www.net.hr

Bačen suzavac u zagrebački LGBT klub Super Super