Skip to main content
  • atmosfera
  • 23.09.2012.

Balet uz Sufjana Stevensa

Sufjan Stevens publici je naširoko postao poznat nakon izdavanja svog albuma "Illinois" iz 2005. godine, i pjesme Chicago.

Naslovna foto

atmosfera

Njegov glazbeni opus seže od elektronike, preko klasike, do lo-fi folka, a sada će njegova glazba biti upotrijebljena i za predstavu baleta.

Sufjan je američki kompozitor i tekstopisac, svestrani glazbenik koji je svoje prvo izdanje "A Sun Came" izbacio 1999. godine za Asthmatic Kitty, etiketu koju je osnovao sa svojim očuhom. Svoju glazbu ne baca u neke žanrovske ladice, niti se trudi ostati vjeran jedno te istom instrumentu, od čega svira poveliki broj. Tako smo mogli čuti album "Enjoy Your Rabbit", elektronske glazbe, kao i lo-fi folk album "Seven Swans". No tu su samo njegovi počeci, od onda je Sufjan zauzet i zaposlen na mnogobrojnim projektima, jedan različitiji od drugog.

5. listopada, koreograf Justin Peck (i New York City Ballet) predstavit će "Year Of The Rabbit", 30-ominutni balet na muziku Sufjana Stevensa, u teatru David H. Koch. Pjesme korištene u baletu su izvučene sa Sufjanovog albuma "Run Rabbit Run", iz 2009. godine, albuma koji je zapravo Enjoy Your Rabbit album prerađen za žičane instrumente, a izvodit će ga orkestar.

{youtube}aKms2nc9JPo{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk