Skip to main content
  • 10.12.2008.

BalkanBeat – Music Industry Conference

Kao regionalni događaj, BalkanBeat vam pruža mogućnost da ostvarite nove kontakte i obnovite stare u čitavoj regiji, ali i izvan nje, kao i da i osvojite šire područje djelovanja. BalkanBeat je kompaktna i intenzivna dvodnevna, prva regionalna konferencija posvećena profesionalnoj muzičkoj industriji u okviru koje će se razmatrati pitanja značajna za regiju Jugoistočne Europe, kao što su:

Piše: 


Piše: www.clubbing.rs

Muzika je besplatna: kako zarađivati u doba downloada? – Pronaći svoj put u digitalnoj džungli – usmeravanje mogućnosti za prodaju i marketing muzike online – Live muzika i festivali – da li je ovo još uvijek grana koja pruža priliku za razvoj regije – Rad sa sponzorima; precizan vodič za dobijanje komercijalnog sponzorstva i održavanje odnosa sa sponzorima

Dok naša regija još uvek prolazi kroz tranziciju ka tržišnoj ekonomiji, boreći se da osvoji prava na intelektualnu svojinu i tek sada razvija mreže između pojedinih zemalja, tradicionalne strukture čitave muzičke industrije u svijetu prolaze kroz ogromne promjene sa prelaskom na digitalnu tehnologiju.

Između ostalih na konferenciji će sudjelovati Jaro Slavik (Head of Business Development, Warner Music Austria), Juan Paz (Music Ally, UK), Joe Seward (Tru Thoughts / Unfold / Zebra Traffic, UK), dok će regiju predstavljati Angelo Jurkas (DOP Magazin, Hrvatska), Danijel Sikora (Moonlee Records, Hrvatska), Login Kociski (Lithium Records, Makedonija), Zdenko Franjić (Slušaj najglasnije, Hrvatska) i mnogi drugi. BalkanBeat održava se u Beogradu, 12. i 13. prosinca.

{snippet 1}

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2