Skip to main content
  • 10.09.2007.

Bass Invaders presents Alix Perez

S nemalim veseljem možemo ustvrditi da je drum&bass živahna glazba koja već desetljeće i pol živahno evoluira u sve više i više zanimljivih (i, ne zaboravimo napomenuti, živahnih) smjerova. Jer, iako su mu tek 23 godine i iako izdaje samo posljednje dvije, Alix Perez manirom stripovskog superjunaka agilno osvaja klubove, etikete i, što je najbitnije, uši i srca slušatelja.

Piše: 

No, kako se naša ljubljena drumba sastoji od sijaset pravaca i pravčića, jasno je da će neki od njih biti živahniji od ostatka, a baš u ovom trenutku titula najživahnijeg, najzanimljivijeg i najinovativnijeg pripada dugogodišnjem favoritu Bass Invaders ekipe – deep drum&bassu. I još kad imamo priliku ugostiti jednog od najživahnijih producenata koji se spomenutim žanrom bave, našem ponosu i sreći nema kraja.

Lakoća kojom ovaj mladi Belgijanac kreira i izdaje glazbu upravo je zastrašujuća pa nas, za razliku od većine d&b umjetnika, gotovo svaki mjesec razveseli bar jedan njegov, bez iznimke raspordan singl, i to za renomirane etikete kao što su Shogun Audio, Liquid V, Bassbin, Creative Source, Horizons, Brigand i Fokuz. S druge, pak, strane, širina njegovog glazbenog opusa i raspon žanrova kojima vlada takvi su da praktički ne postoji poznato ime čiji su nastupi lišeni Alixovih skladbi. A kad smo već kod nastupa, oni su sasvim sigurno Alixov forte, jer mladi se Belgijanac s gramofonima svakodnevno druži već gotovo desetljeće pa ga bije glas tehnički i stilski vrlo potkovanog DJ-ja, što mu, uz već spomenute producentske vještine, donosi status zvijezde u usponu i već sad gaže u svakom kutku kugle zemaljske. I premda je to već dovoljno da svakog ljubitelja drumbe privučemo na sljedeći Bass Invaders party, napomenut ćemo još kako se Alixovo sljedbeništvo ne sastoji samo od posjetitelja klubova, već i od trendsettera poput Baileya i LTJ Bukema, ali i brojnih suradnika kao što su Jenna G, Redeyes, Sabre, MC Fats, Spectrasoul i Specific. Ukratko, ako se za ikoga može upotrijebiti Shakespeareov stih "svijet je njegova oštriga", onda je to svakako Alix Perez – i sigurni smo da se tvorac uzrečice uopće ne bi bunio.

Stoga vam preporučamo da ne propustite ovu glazbenu poslasticu, a za slučaj da se još uvijek pitate kako će drugi ovosezonski BI tulum zvučati, pokušat ćemo vam ga opisati u nekoliko riječi – duboko, moćno i inteligentno; pomalo mračno, ali i pomalo emotivno – i naravno, živahno. Dođite.


15.09.2007. @ Aquarius, Zagreb
bassinvaders present
ALIX PEREZ
(Shogun / Horizons / Creative Source, UK)

sea star mobile
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 2