Skip to main content
  • beatport
  • 27.02.2013.

Beatport prodan za 50 milijuna dolara

EDM mogul, milijarder i vlasnik SFX Entertainmenta, Amerikanac  Robert Sillerman kupio je jednu od najpoznatijih platformi za elektronsku glazbu – izvještava The New York Times.

Naslovna foto

Beatport

Već ranije na prošlogodišnjem Amsterdam Dance Eventu Sillerman je otkrio kako namjerava sagraditi EDM carstvo vrijedno milijardu dolara. Tada je da se podsjetimo nizozemskoj tvrtki ID&T, koja stoji iza evenata kao što su Sensation, Tomorrowland itd., obznanio da je zainteresiran za kupnju i malo je nedostajalo da nizozemsko carstvo postanje dio njegovog megalomanskog plana.

Posljednjih nekoliko mjeseci stizale su glasine o mogućnosti prodaje Beatporta Sillermanu, koje su sad i potvrđene, prema izjavama svjedoka i zapečaćene direktnom isplatom od gotovo 50 milijuna američkih dolara.

Beatport omogućuje direktan odnos i kontakt s DJ-ima, i omogućuje nam da vidimo što je popularno, a što nije. Najvažnije od svega Beatport je ogromna platforma za sve što je vezano uz EDM“ – izjavio je Sillerman.

Direktor Beatporta Matthew Adell također je za The New York Times dodao – „Već smo sad najveća online destinacija za kvalitetne glazbenike i njihove fanove, i od sada možemo samo nastaviti rasti u tom smjeru“.

Sillermanova dominacija u EDM svijetu tako je sada veća nego ikada, s ulaganjima u elektronske festivale i partije u Miamiju, na dobrom je putu da ubrzo ostvari svoj veliki poslovni plan.

novac

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2