Skip to main content
  • 10.06.2016.

Bellevillška trojka se okuplja na turneji!

Rijetko koji osjećaj može uopće doći blizu okupljanju starih prijatelja. Onih koji su obilježili tvoja djetinjstva, dane, noći, početke, uspone i padove i još uvijek su ovdje i povezanost je jednako jaka.

 
Mora da je bilo nešto u vodi u detroitskom Bellevilleu gdje su tri momka sjedila zajedno u školskim klupama i odrasla u ljude koji su s pozadine sive industrijske panorame grada lansirala techno. Juan Atkins, Kevin Saunderson i Derrick May postali su nezaobilazna trijada tehno otaca, vijeće starosjedilaca koje svijet poznaje kao "Bellevillšku trojku".

 
I čini se da je trojka koja se rasipala svijetom, ne bi li mu donijela sintetičku glazbu s samih najčišćih izvora, napokon spremna još jednom pultevima zaploviti zajedno. U punom sastavu na nastupu nisu viđeni već punih 6 godina kada su se pojavili na pozornici Awakeningsa u Nizozemskoj pa se u intervju za We Got This Covered tako potegla tema ponovnog ujedinjenja. Saunderson komentirao: 
 
"Ono što mogu reći o budućnosti je da trenutno radimo na turneji, za svu trojicu kao bellevillšku trojku. Pokušati ćemo je lansirati sljedeće godine i počet će s DJ-ingom i zatim također evoluirati u mnogo veće stvari.

 
Vijest je sletjela javno nekoliko tjedana nakon održavanja institucije Movement festivala u Detroitu, a u tjednima koji su mu prethodili trojka je ujedno i osvojila nagradu "Spirit of Detroit" kao priznanje za životno djelo koje mogu dobiti isključivo građani Detroita koji su svojim radom doprinijeli gradu i njegovim sugrađanima.
 
Pa tako uzmi selotejp, zalijepi ono porculansko prase koje nazivaš kasicom i kreni stvarati fond. Tko zna koliko blizu tvojoj lijepoj zemlji će zarezati turneja i kada ćeš opet dobiti priliku prisustvovati nastupu ujedinjene protoplazme techna.
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop