Skip to main content
  • berlin
  • 20.09.2012.

Ben Klock brani hipstere u Berlinu

Berlin nije više ono što je bio, sad je to grad u kojem je „in“ živjeti, sad je prepun britanskih, švedskih, španolskih i inih hipstera, a na ulicama grada gotovo da ne čujete njemački.

Naslovna foto

berlin

Dopisniku britanskog dnevnog lista Guardian, Jochen Hungu koji se nakon četiri godine života u Londonu vratio se u Berlin, činjenica da na ulicama svoga grada čuje većinom engleski i da su zbog svih novih građana Berlina cijene nekretnina preskupe, poprilično je zasmetala.

No rođeni Berlinčanin i rezident kultnog kluba Berghain, Ben Klock nema ništa protiv promjena koje su uslijedile.

Zanimljivo je kako su se stvari u Berlinu promijenile, na ulicama Berlina uglavnom čujete engleski jezik, Berlin je već par godina hip grad pa je dosta hipstera i doselilo ovdje, iako sam rođeni Berlinčanin ne mislim da neke stvari uvijek trebaju ostati onakve kakve su bile. Štoviše sviđa mi se ovaj kozmopolitski miks. Sjećam se vremena kad sam bio mlađi i puno putovao, kad god bi se vraćao kući u zapadni Berlin uvijek sam mislio kako je ovo star i dosadan grad, zato mi je drago da su se stvari promijenile i da je Berlin sada tako otvoren grad.“ – pojasnio je Ben Klock.

{youtube}OVFE708RDzA{/youtube}

Ben Klock je nedavno izmiksao sljedeći kompilacijski Fabric CD (Fabric 66) koji izlazi na tržište u listopadu.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2