Skip to main content
  • 24.02.2017.

Ben Klock najavio novi Photon projekt!

Foton je fundamentalna čestica vidljivog svjetla s jedinstvenom sposobnošću dualnog supostojanja u formi vala i čestice. Masa mu je nepostojeća i uvijek se kreće brzinom svjetlosti.

 
Sve što si ikada vidio, sve što ćeš ikada vidjeti rezultat je fotona koji bombardiraju osjetilne stanice u oku, a sve ono što već postoji na golemim udaljenostima sasvim neshvatljivim tvojim mjerilima ljudskog neće biti viđeno ograničeno zakonom fizike maksimalne brzine putovanja čestice 30 000 km u sekundi, sve dok ona ne udari u točno na to mjesto u prazninu upereni teleskopski gigant.

 
Teleskopsko oko okreće spram svjetlosti upravo Ben Klock.Metronomski precizan, laserski točan i neumoran techno u rukama vlasnika labela Klockworks dobiva tako novi aneks u formi inovativnog serijala evenata Photon. Rođeni Berlinčanin čest je gost u Berghainu, a njegov techno ispunjen je hipnotičkim, dubokim i teškim beatom koji te povuče za sobom kao onaj tren kada stojiš u vodi do struka i val se krene povlačiti unazad. Izdanjima na Ostgut Ton labelu i estetikom vlastitog labela izgradio si je internacionalni ugled već prvim albumom "One" i usjekao se kao onaj koji donosi esencijalnu definiciju techna slobodnog od nostalgije i sjete, ali zato nakrcanog konzistentnom napetošću i dinamikom no bez žrtvovanja senzibiliteta koji biste, začudo, prije očekivali od housea.
 
Posljednje 4 godine Klockworks showcase-i koncentrirali su se na umjetnike okupljene oko labela i vizuale iz ruku Heleen Blanken. Ove godine novi koncept Photon otvara se i kolegama i prijateljima čije vještine iznimno poštuje – od svježih lica koja tek grade putanje na sceni pa do legendi industrije.
{youtube}LekVEkvEYN0{/youtube}
 
Koncept stavlja naglasak na ideju fotona kako bi publici ponudio jedno multiosjetilno iskustvo na križištu zvuka, svjetla i arhitekture i proučio kako kombinacije ovih elemenata utječu na naše iskustvo. Za lokaciju lansiranja odabran je londonski Printworks kao jedinstveni golemi industrijski prostor u kojem će fotoni zaplesati inauguralni ples. Kako će svaki naredni prostor biti sasvim specifičan tako će i svjetlosni show biti sasvim drugačiji prilagođavajući se marginama prostora.
 
Prva instanca Photon-a kreće 30. travnja uz Ben Klocka samoga, Marcela Dettmanna, Planetary Assault Systems (live), Bena Simsa, Dax J-a i Etapp Kylea koji će s izmjenjivati za pultom punih 11 sati, od podneva do sata prije ponoći s nedjelje na ponedjeljak. A ti okreni lice prema proljetnim fotonima i uživaj u vožnji!
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2