Skip to main content
  • 18.02.2011.

Benny Benassi u zagrebačkom The Bestu 4.3.

Svjetska turneja Electroman za Benny Benassia koja je krenula početkom veljače u Kanadi obići će i Hrvatsku.

Piše: 

Naslovna foto

Benny Benassi


Dobitnik Grammy nagrade za remix pjesme od Public Enemya, producent i DJ iz Italije, Benny Benassi u Zagrebu svira 4. ožujka. Ovog virtuoza već smo imali prilike slušati mnogo puta u našoj zemlji. Krasio je i palio plesne podije vodičke Haciende, porečkog Byblosa i Aquariusa na Zrću a sada evo ga i u zagrebačkom The Bestu.

Mnogi ga znaju po kontroverznom hitu "Satisfaction" za koji je napravljen i video spot s eksplicitnim scenama seksa pa je na mnogim televizijama zabranjen sve do trenutka dok režiseri nisu napravili blažu verziju istoga.

Prije Grammyja Benny je primio višestruka priznanja za svoj rad. Izuzetno uspješna za njega bila je 2003.godina kada je osvojio je nekoliko prestižnih nagrada; najbolji uradak u izboru Ministry of Sound Radia koji je birao 100 najboljih dance produkcija, najbolji uradak u izboru DJ Mag-a, otriće godine u izboru Italian Dance Music Awards, otkriće godine u dance glazbi na Italian DMA i nominacija za svjetsko otkriće godine u izboru NRJ Awards (Francuska).
{youtube}V5bYDhZBFLA{/youtube}

Godinu dana nakon toga, Benny je na prestižnim nagradama Dancestar u Miamiju zaslužio tri nominacije, a osvojio je nagradu za najbolji videospot. Na DJ Mag Top 100 ljestvici 2004. dolazi na 18. mjesto što je bio najbolji novi ulaz te godine, a album Hypnotica iste godine je jedan od najprodavanijih u cijeloj Europi. Benny je prvi europski DJ koji je radio slavnu kompilaciju Subliminal Sessions –  šesto izdanje.

Benassijev novi album “Rock n Rave” sadrži pjesme u kojima je surađivao s glazbenicima kao što su Black Box, Farenheit, Dino Lenny, Mia J, Public Enemy, Channing  i Iggy Pop. Također tu su njegove nove vlastite produkcije koje kao singlovi izlaze na njegovoj etiketi Pump-kin, osmišljenoj na način da omogući mladim DJ-evima i producentima proboj na svjetsku elektronsku glazbenu scenu. Njegov glazbeni stil možemo opisati kao electro-house s dodacima techa.

Ovaj slavni Dj radi i kao producent sa svojim rođakom Alleom Bannasiem, glazbenikom i poznatim aranžerom,s kojim je 2009.g. zaradio i Grammy nagradu za remiks pjesme Public Enemyja „Bring the Noise“.

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2