Skip to main content
  • marcel dettmann
  • 19.10.2013.

Berlinska sesija Marcela Dettmanna

Ikona njemačkog techna, producent i DJ Marcel Dettmann pronašao je vremena da, unatoč natrpanome rasporedu svirki, snimi i odličan set za Red Bull Music Academy.

Naslovna foto

marcel dettmann
 
Rezident Berghaina od njegova osnutka, Dettmann je i ovu berlinsku sesiju učinio lako prepoznatljivom – u setu se nalaze čikaški i detroitski klasici bok uz bok s najvrućim trakama današnjice. “Sa svakim novim setom, lokacijom i noći  nanovo osmislim svoju DJ filozofiju. Iznimno mi je bitno da sviram što različitije setove ispreplićući klasike sa suvremenim stvarima.”
{youtube}3grVaz3cSj4{/youtube}
 
Osim DJ-iranja, Dettmann  radi i za vjeojatno najpoznatiju berlinsku prodavaonicu ploča, Hard Wax, čiji opsežni katalog zasigurno nudi neizmjerno nadahnuće za njegove buduće setove, a i sam je otkrio kako voli istraživati i izvan granica techna.
{youtube}evoLJeARf5w{/youtube}
 
Dettmannova berlinska sesija uključe trake s potpisom Jeffa Millsa, L.B. Dub Corpa i Containera među ostalima, a vi ju preslušajte ovdje.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2