Skip to main content
  • tresor berlin
  • 24.05.2012.

Berlinski klub Tresor na izložbi

Klub Tresor zaslužan je za ujedinjenje Berlina nakon pada Berlinskog zida, ali i za razvoj techna koji je postao simbol tog grada.

Piše: 

Naslovna foto

tresor berlin

U Londonu se od 8.-17. lipnja održava izložba u Red Gallery koja će prikazati materijal iz Tresorove arhive, uspomene iz kluba i uspomene posjetitelja kluba. Kad bi ovaj klub mogao govoriti svjedočio bi o razvoju techna u Europi, o padu Berlinskog zida i protoku kreativnosti koja je stigla u istočni Berlin nakon pada Berlinskog zida, o novom valu DJ-a i glazbe koja je stizala iz Detroita u Europu, o sukobima s policijom, o stvaranju elektronske scene, o zatvaranju kluba i ponovnom otvorenju u novoj zgradi. Sam klub Tresor je jedan veliki muzej uspomena i čimbenika koji su utjecali na razvoj novog sadašnjeg Berlina i techno glazbe.

{youtube}dWnS0p4rwEs{/youtube}

Galerija u Londonu će također prikazati novi dokumantarni film "Sub Berlin" redatelja Tilmann Kunzela o subkulturnoj sceni Berlina kojoj je svakako mjesto u Tresoru.  

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk