Skip to main content
  • 21.02.2024.

Berlinski klupski radnici su osnovali sindikat “Berliner Clubarbeitenden Gewerkschaft”

Umjesto uzvika “Proleteri svih zemalja, ujedinite se!”, iz novo osnovanog berlinskog sindikata poručuju “radnici svih klubova, ujedinite se!”

Piše: 

Naslovna foto

S. Widua

Osnovan je sindikat radnika noćnih klubova u Berlinu. “Berliner Clubarbeitenden Gewerkschaft” ima za cilj dati glas svim članovima berlinske klupske scene i nada se da će postati platforma kroz koju osoblje i radnici mogu pregovarati za bolje plaće i uvjete.

foto: Marc Zeman

“Osnivamo ovaj sindikat kako bismo pružili potporu klupskim radnicima.” poručuju iz sindikata te dodaju “Nudit ćemo pristupačne pravne smjernice, dijeliti svoja iskustva o specifičnim pitanjima i aktivno pratiti uvjete rada na klupskoj sceni. Kada se radnik susreće s poteškoćama u klubu, izazov takvoj instituciji može izgledati zastrašujuće, stoga nam je cilj služiti kao vrijedan izvor informacija i podrške.”

Iz Berliner Clubarbeitenden Gewerkschaft poručuju kako su se sindikatu priključili radnici iz gotovo svakog kluba u gradu, ali neće otkrivati o kojim je to klubovima riječ kako bi zaštitili radnike.

Sindikat planira napraviti veliku rave paradu u Berlinu povodom Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja.

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk