Skip to main content
  • atmosfera
  • 16.10.2012.

Beskompromisni bass stiže u Slavoniju

U cilju promocije i širenja bass glazbe poput dubstep-a, drum n bass-a i drugih srodnika po istoku Hrvatske, EastSubTour (EST) dovodi najbolje domaće kolektive i DJ-e u Slavoniju.

Naslovna foto

atmosfera

Prvi ESTour odigrat će se 19.10. u klubu Bastion u Osijeku, a drugi dan nakon u istoj postavi 20.10. u klubu Quo Vadis u Vukovaru. Za isporuku bassa zaduženi su Kodin (LED, Jabbaton, Ka, Dots (LED, Ka), Tekitoka (LED, Ka), Weedran (Slavonija Vibes Syndicat, Glechudesa, Đa), Leeks (Dirty Beatz, Zg) i Kula (VuBass, Vu).

Kodin (LED, Jabbaton| KA) – Dinko Filipović, Kodin je jedan od hrvatskih drum&bass producenata i dj-a koji se može pohvaliti s prvim hrvatskim drum&bass izdanjem na vinylu za britanski Ascenzion Records. 2010.g u suradnji sa varaždinskom underground vokalisticom i umjetnicom Diyala-om producira dvije trake "Manwhore" i "Can`t make me". Uskoro izdaje za Mindtech Recordings i Close2Death. Jedan je od članova industrial benda Mass Hypnosis iz Zagreba za koji radi produkciju i samplove zajedno sa drum&bass dj-om i producentom Odium-om (Bass Invaders, Protokol).

{soundcloud}https://soundcloud.com/kodin/free-track-kodin-past-present{/soundcloud}

Tekitoka (LED| Ka) – Članica je LED kolektiva iz Karlovca s kojim prije nepunih godinu ostvaruje i svoj prvi nastup u Novom Marofu pod organizacijom Moving Udruge. Nedugo nakon, bilježi svirke na Dnb Sessionu, Jabbatonu, Dubmartu, Vubassu, Trip to Zionu, LED FEST-u. Stilovi koje preferira su neurofunk i techstep.

Dots (LED| Ka) – Jedan je od osnivača LED audio-vizualnog programa (Lokalna Elektronička Defenziva) iz Karlovca, programa Beat Svega, pokretač LED Festa i rezident na festivalu nezavisne kulture Nepokoreni grad. Svoje glazbene utjecaje povlači iz techno, idm, electro i bass glazbe koju inkorporira kao tematske ili mashup dj setove.

{soundcloud}https://soundcloud.com/d0ts/dots-defiance-august-2012{/soundcloud}

Weedran (Slavonija Vibes Syndicat, Glechudesa| Đa) član Glechudesa Massive, koji su odgovorni za prve serijale drum n bass partyja u Osijeku, a uz to su organizirali i razne live nastupe, između ostalih i nastup Zion Traina u Osijeku; Dio je Slavonija Vibes Syndicate kolektiva, a scenu prati i iza objektiva kao fotograf za reggae.hr

Leeks (Dirty Beatz| Zg) – 2007. otkriva čari drum'n'bass zvuka koji postaje njegova najdraža okupacija. Iste godine nastupa na cfsn Nu-Comers night-u, osniva dnb bend Overbears te počinje raditi beatove. Sudjeluje u dovođenju artista kao što su: Mindscape, Jade, Billain, Shimon, Jenna G, Furney, Tayla, Brooks Brothers, Benny Page, Danny Wheeler. Uz organizaciju i DJ-ing, trenutno istražuje minimal, deep, neuro zvuk u samostalnim projektima i raznim kolaboracijama specijalno s Theron Tourett-om i Kodin-om.

{soundcloud}https://soundcloud.com/brat-leeks/brat-leeks-10-years-of-dirty{/soundcloud}

Kula (VuBass, ESTour| Vu) – Nakon definitivnog povratka u Vukovar postaje član Vukovarske udruge kulturnog aktivizma VUKA koja radionicama, koncertima, partyima i drugim aktivnostima promovira sve oblike alternativne glazbene i društvene scene za mlade u Vukovaru. Kula je izabran na Nucomers Night-u u sklopu Illectricity festivala organiziranog od strane Confusion kolektiva u Zagrebu 2011. godine

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk