Skip to main content
  • viktor redža
  • 30.11.2013.

Bit će veliki šok čuti vlastitu glazbu na ogromne zvučnike

Tek mu je 13 godina, a već se može pohvaliti velikim uspjehom – Viktor Redža iliti Viatori jedan je od nucomera ovogodišnjeg Illectricity festivala.

Naslovna foto

viktor redža
 
Njegov je interes, kako nam je otkrio, za elektronsku glazbu, pogotovo za deep house, koji i sam producira, započeo još prije dvije godine kada je imao 11 godina. “Tada je moj stariji brat našao Dalea Howarda i Addex, a uskoro sam se i ja počeo zanimati za elektronsku muziku i  pretraživati po YouTubeu”. Godinu dana kasnije otkrio je  Audiotool, studio preko Interneta i tamo se igrao, počeo objavljivati uratke iako je, kako kaže, to sve bila eksperimentalna glazba. Po preporuci brata počinje koristiti FL studio i na njemu je napravio prvu bass deep house stvar koja je i na SoundCloudu.

https://soundcloud.com/viatorium/inner-exploration

Kao glazbene uzore Viktor navodi Disclosure i Dalea Howarda. “Disclosure mi se posebno sviđa zato što imaju poseban stil i, iako su jako mladi, uspjeli su na sceni, a Dale Howard zato što zelim usavršiti svoju muziku u njegovom stilu.” Na Illectricity se prijavio na bratov nagovor, a od opreme, kaže, nema ništa osim slušalica. “Složio sam 14 svojih stvari i nadam se da ću tamo naučiti osnove na mikseti pa ću možda čak i sam moći puštati.” 

https://soundcloud.com/viatorium/void

Sa svojih trinaest godina ovaj momak iz Ivanić Grada još nikada nije bio na partyju te smatra kako će mu biti veliki šok kada čuje svoju glazbu na ogromne zvučnike. Mi pak mu želimo da ju čuje još nebrojeno puta jer s ovakvim mladim nadama scena ne treba brinuti za svoj opstanak.

 
pvd desk
fscope umek
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.