Skip to main content

Bivši zatvor u Nizozemskoj postaje prešaona vinyla

Nizozemska je kolijevka moderne civilizacije s gradovima u kojima je "zabranjeno voće" legalizirano do te mjere da turizam svake godine bilježi rekordne brojke.

Piše: 


Tamo su crkve i tvornice pretvorene u noćne klubove, javne kuće i marihuana legalizirani, a bivši zatvori ne trunu, već služe u umjetničke i kreativne svrhe.

S radošću smo dočekali vijest o otvaranju novog pogona u kojem će se proizvoditi vinyli. Chris Roorda koji drži prodavaonicu ploča Deeptrax i Pascal Thulin pokrenuli su zajednički projekt Deepgrooves, "one-stop shop" za proizvodnju vinyla.

Dva nova stroja za prešu vinyla ugrađuju se u sklopu zgrade bivšeg zatvora Blokhuispoort u gradu Leeuwardenu koji je bio u funkciji od 15. stoljeća pa sve do 2007.g

Od tada ova građevina je pretvorena u centar za kreativne poduzetnike. Deepgrooves planira ponuditi mastering i dizajn za manje etikete i specijalna izdanja. Zanimljivo je da će u cijeli proces proizvodnje biti uključena i javnost. Tako će u sklopu ovog kompleksa postojati prozor s kojega će posjetitelji moći uživo gledati cijeli proces proizvodnje ploča.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2