Skip to main content
  • MGMT
  • 18.11.2010.

Bliži se koncert MGMT u Mariboru

Indie atrakcija iz Brooklyna započinje svoju europsku turneju u Mariboru, a ulaznica iznosi samo jedan dobrotvorni euro.

Naslovna foto

MGMT

Si.mobil će već drugi put ove godine u ORTO duhu nagraditi mlade za potporu vršnjacima u stisci. Nakon dobro poznate tivolske zabave, organizira još jednu izvanserijsku ORTO zabavu. Dobrotvorni događaj ovog puta više sliči festivalu. Nositelji događaja su MGMT , indie atrakcija iz New Yorka koja će u Mariboru započeti svoju europsku turneju. Pored njih će nastupiti još i odlični austrijski elektro-poperi Bunny Lake, talijanski DID, zasavski We can't sleep at night, ekipa Code.EP, te samo za ovu prigodu ponovno ujedinjeni kolektiv Rotor, koji nas je rasplesao već na prvom Žuru 2004. godine. Posjetitelji će moći darovati dobrotvornu ulaznicu u iznosu od 1 eura za otvaranje novih soba za razgovore prilagođenih djeci uz pomoć društva Beli obroč Slovenije. U nastavku vam ukratko predstavljamo grupe koje će nas povesti na ples na 8. Žuru s razlogom, 27. studenog ove godine od 17 do 23 sata na mariborskom Glavnom trgu.

„Također, u osmoj izvedbi ostajemo privrženi glavnom poslanstvu Žura z razlogom, poticanju socijalnog osjećaja među mladima, nadjačavanju apatije do društveno odgovornih tema i širenje misli, da je NASILJE OUT, posebice unutar obitelji.“ – poruka je organizatora.

Na samom će ulazu biti moguće platiti jedan euro, a donirati je također moguće i na druge načine. Sva će sakupljena sredstva u okviru 8. Žura z razlogom ponovno biti namijenjena društvu Beli obroč Slovenije.

MGMT (New York, USA)
Kako odličan bend postaje kultan? Polako. Ili izuzetno brzo. Uspon ekipe MGMT, Ben Goldvassera i Andrew VanWyngardena, bio je izuzetan, uz pomoć institucija poput Spin, Rolling Stone, NME, BBC i same britanske plesne biblije Mixmag. Da, na tandem iz Brooklyna prisežu ljubitelji gitarskih rifova i elektronskih harmonija. Rijetko. Neuobičajeno. Izuzetno. I potpuno opravdano. Prošle je godine duet Justice pokupio grammy za remiks hita Electric Feel, a ove je godine akademija obogatila MGMT za još dvije nominacije. To je rezultat prvog albuma koji je još iznjedrio hitove Time to pretend i Kids. U proljeće je izašao drugi, alternativno ecstasy-surfersko obučeni Congratulations, s kojim MGMT osvaja i generacije iz 1968. godina.

 

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju