Skip to main content
  • 23.08.2016.

Boiler Room se grana na 4 žanrovski specifična kanala!

Za razliku od svih ostalih prostorija s bojlerima, u kojima se uz vodu zagrijavaju i pametni telefoni za već sasvim specifični podžanr kupaonskih selfija, postoji i jedan drugačiji Boiler Room s ponešto višim i plemenitijim glazbenim ciljevima.

 
Mega popularni video servis koji prenosi setove koje bi ti, s prosječnim količinama keša u novčarci, rijetko kada imao prilike uhvatiti uživo, internacionalni umjetnici na ekranu zapleteni u flow onoga što rade najbolje, stotine i tisuće sati izdane i neizdane glazbe… sve je ovo Boiler Room koji je nedavno najavio kako će bolje paziti na komentare i postati inkluzivniji što se tiče dovođenja novih umjetnika u bojlersko usijanje, najavio je još jednu novost – da će razdijeliti video materijale u 4 žanrovski određena kanala.
 
Od rezanja inauguralne trake 2010. Boiler Room je u naručje primio stotine umjetnika pa si među njegovim zidovima mogao loviti ekipu kao što su Disclosure, Skepta, Grimes, Anklepants, The Black Madonna B2B Mike Servito… 2015. Guardian je naveo kako je u noosferu internet prostranstava uploadano 3.5 bilijuna minuta glazbe. Glavni programer Gabriel Szatan tako je naveo: "Mislim da smo došli u točku kada pokrivamo toliko različitih žanrova i slijedi nas toliko ljudi da moramo načiniti distinkciju u onome što emitiramo".

 
Ahad Elley (aka Ahadadream) spomenuo je kako će svaki kanal imati i osobu na čelu. Pa će tako 1. biti pod vodstvom samoga Elleya koji će se pobrinuti za britanski bass i grime, 2. će preuzeti programer i boss From the Depths labela, Charles Drakeford, koji je zadužen za house i techno, treći pripada glavnom uredniku Errolu Andersonu koji vlada hip-hopom, da bi posljednji držao Szatan kao eksperimentalnu mješavinu rocka, jazza, ambienta, funka i svega zanimljivoga na što naiđe. Tu i tamo moći ćete uhvatiti malo okupljanje na kojem će glave kanala puštati ploče i raspravljati o tome što se trenutno zbiva u njihovim specifičnim žanrovskim kraljevstvima.
 
Szatan je dodao kao želi da budu vodiči i kako je "Ono što je učinilo Boiler Room tako posebnim u početku kada su Tristan, Bradley i Nic uveli nastupe – izuzev toga što su imali najbolje DJ-e na svijetu koji su dolazili nastupati –  bilo da se radilo samo o grupi prijatelja s kamerom koji su bili MC-ji svojih vlastitih showova. To je bilo ugodno i želimo zadržati taj aspekt što je više moguće."
 
Nove informacije stižu uskoro. Za sada znamo da će account Boiler Rooma na Youtubeu ostati singularan entitet, ali broj kanala koji vas zanima biti će uključen u naslovu videa, pa tako recimo možete uhvatiti prvi Round-Up kanala 4 s Szatanom i Project Pablo niže. Enjoy!
{youtube}fIhI_l774s0{/youtube}
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2