Skip to main content
  • teichmann
  • 21.10.2011.

Braća Teichmann: They Made Us Do It

Gebruder Teichmann, Teichmann brothers ili Andi i Hannes, braća poznata po svojoj glazbenoj svestranosti od punka i klasike do njemačkog electro techna objavili su detalje svog novog albuma. Kažu da nisu imali izbora, mašine su ih natjerale na to!

Piše: 

Naslovna foto

Teichmann Brothers


Još od svog prvog albuma "The Number Of The Beat" iz 2007. Braća Teichmann radila su na istraživanju novog i nepoznatog, osluškujući zvukove i poruke svojih glazbenih mašina i otkrivajući nova glazbena područja diljem svijeta poput Kine, Južne Afrike, Kenije, Indije, Šrilanke, Bangladeša i Afghanistana gdje su obnašali ulogu njemačkih glazbenih ambasadora. Tijekom posljednje tri godine suradnja s raznim glazbenicima i producentima iz tih zemalja pridonijela je kvaliteti i jedinstvenom glazbenom izričaju različitih zvukova i melodija, te pozitivnim kritikama. Njihov novi, drugi studijski album "They Made Us Do It" rezultat je svega toga i kako braća tvrde namijenjen je da se sluša u klubovima, ali i kod kuće.

U Hrvatskoj smo imali priliku čuti i vidjeti njihov zagrebački nastup 2009. u Sirupu, gdje smo primjetili da još uvijek rado koriste analogne instrumente za nastupe uživo. Razlog tomu je svakako odrastanje uz oca jazzista multi-instrumentalista s kojim su surađivali i na ovom albumu, ali i njihovi rock korijeni. Braća se nisu ograničila samo na elektroniku, već djeluju i kroz klasiku, pišu glazbu za filmove uz ansambl i zborove, a Andi Teichmann testira granice između noise-rock and experimentalne electronike sa svojim bendom "The Happy End" s kojim osim s bratom, redovito održava koncerte.
{youtube}2tQR3ZlMYvQ{/youtube}

"They Made Us Do It", Sci-Fi, Space-Techno i Disco album objavljen za njihov label Festplatten obiluje suradnjama i gostovanjima, od 21.10. je dostupan u vinyl, digitalnom i CD izdanju. S promocijom albuma braća Teichmann startaju u Münchenu, a najbliže nama za sada možete ih očekivati 11. studenoga u Sarajevu.

TEICHMANN – They Made Us Do It (Album-Teaser) by gebrueder teichmann

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2