Skip to main content
  • 30.04.2007.

Breakbeat gostovanje u Aquariusu – The Freestylers

Ako ste pomislili da je klub Aquarius zaboravio na breakbeat gostovanja – pogriješili ste. Pred sam početak sumornog zagrebačkog ljeta, u suradnji sa riječkim skupinama RiRock i Nešto Novo te zagrebačkim Bass Invadersima, očekuje Vas gostovanje britanskih megazvijezda – The Freestylers (subota, 5. svibnja).

Piše: 

Jer tko zna za breakbeat, zna i za Freestylerse, a tko ne zna, ubrzo će saznati. Među stotinama nu skool breaks glazbenika jedino oni uspijevaju premostiti jaz između breakbeata i mainstreama, ne dovodeći pritom u pitanje svoj underground kredibilitet. Idejni osnivači Matt i Aston vrsni su DJ-i i zabavljači, koji svoju publiku, voljela ona hip-hop, reggae ili neku od brojnih inačica elektronske glazbe, bez iznimke tjeraju na mahnit ples, pa će ovo gostovanje sasvim sigurno biti jedno od najboljih u ovoj klupskoj sezoni. Atmosferu će dodatno začiniti riječke skupine RiRock i Nešto Novo, te zagrebački BassInvaders, a klub će biti podijeljen u dvije 'Arene' – Breakbeat i Drum & Bass. Ne propustite ovo veliko gostovanje britanskih breakbeat zvijezda, skupine Freestylers, koje obećava odličnu zabavu i puno plesa. Ukratko, ne propustite party o kojem će se još duuuugo pričati.

Sastav nastaje 1996.godine, a tada ga čine produceti Matt Cantor, Aston Harvey, te Andrew Galea. Sva trojica dio su britanske dance glazbene scene od samih početaka 80-ih godina prošloga stoljeća. Prvi singl izdali su iste godine kada su i osnovani, a riječ je o velikom hitu 'Drop The Boom'. Nakon nekog vremena jedan od osnivača Andrew Galea napušta skupinu, a Matt i Aston se tada odlučuju na restrukturiranje Freestylers-a. Tako danas ovu popularnu breakbeat grupu čini 11 članova: 2 producenta, scratch DJ, gitarist, bubnjar, basist, 2 MCja, te 3 breakdancera.

Godine 1998. izdaju svoj prvi album 'We Rock Hard', čiji singl 'Don't Stop' dospijeva među 10 najboljih Billboard dance ljestvice, te postiže veliki uspjeh u SAD-u i Europi. Svojim trećim studijskim albumom 'Raw as F**k', iz 2004.godine, pokorili su underground scenu, te se čvrsto afirmiraju u mainstream, istovremeno zadržavajući svoju uličnu reputaciju. Spomenuti album smatra se jednim od najcjenjenijih albuma ovog desetljeća.

Pretprodaja:

Aquarius klub, Matije Ljubeka b.b.
Kingston Shop, Radićeva 3
Mama Klub, Preradovićeva 18
Urban De Luks, Gundulićeva

Web info:
https://www.superchargedmusic.com/freestylers.html
https://www.myspace.com/freestylersmusic
https://www.rirock.net/
https://www.nesto-novo.com/
https://www.bass-invaders.com/
https://www.aquarius.hr

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju