Skip to main content
  • alt
  • 14.07.2014.

Breaking Point u DEPO klubu

Ovoga vas vikenda za DJ pultom DEPO kluba očekuju uzdanici underground kolektiva Breaking Point.

 
 
Breaking Point je mjesto gdje možete čuti DJ-a iz Hrvatske i okolnih područja, i svako malo će se dovesti strani dj za kojeg smatramo da ima dovoljnu energiju da prenese našim plesačima techno glazbu modernog doba. Cilj je da upoznate bolji rad kao i glazbene sposobnosti svakog umjetnika i, naravno, uživati u glazbi. Za glazbu će se pobrinuti trojica DJ-eva – Royal Assassin, Fifty One  i Fromm . Royal Assassin još davne 2002. godine, privučen sirovim techno zvukom, kupuje svoje prve gramofone i ploče na kojima su se mogla naći imena poput Headrooma, Surgeona, Ruskina, Simsa i drugih sličnih artista. Danas je njegov stil spoj novog i starog techna s još više sirovog ,mračnijeg i plesnijeg zvuka. Njegova energija je srčanost i predanost tome što radi, njegov put je neprestano življenje u underground kulturi, svoju inovaciju traži u ljudima i životu te je rezident na dva zagrebačka programa Technology i Breaking Point.
 
Fifty One 2010. godine službeno objavljuje svoje prve inovativne uratke koji imaju poseban audio vizualan spektar tonova i boja. Njegov stil možemo predočiti kao spoj mračnih osjećaja i osjećaja sreće istovremeno dok su njegovi setovi puni techna, eksperimentala, industriala, a svoje utjecaje vidi u velikim glazbenim umjetnicima kao što su Jeff Mills, Ben Sims, Surgeon, Dj Bone, Pacou, UR, Fela Kuti, Bob Marley, Kraftwerk, Derrick May, Monolake, Oscar Mulero, Robert Hood, Laurent Garnier, Carl Craig, Mike Banks, Petar Dundov, Phase, Octave One…
{youtube}N-moqTb0kS4{/youtube}
 
Za zagrijavanje je zadužen Fromm, pravim imenom Roman Cernjak, istinski ljubitelj elektronske glazbe i jedan od rijetkih domaćih predstavnika izvornog techno zvuka.. Iako je trenutačno zaposlen kao filmski i televizijski montažer, Fromm je zadnjih godina sve prisutniji na domaćoj sceni elektronske glazbe kao DJ. Aktivno je prisutan u različitim promotorskim projektima (Tatraplan, Rujanfest, Defekt, Orlando Hard Clubbing Night, LED Karlovac) i klubovima kao što su Londoner, Medika, Orlando, Stari Grad Dubovac. Fromm je svojom glazbenom selekcijom uvijek prezentirao zvuk koji se može čuti kod izvođača prisutnih u techno svijetu od samih početaka. 
 
Breaking Point Strike Again održava se u petak, 18. srpnja, s početkom u 22 sata, a upad će vas do ponoći stajati 20 kuna, a nakon 40 kuna.
 
brejcha 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star mobile
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sea star desk