Skip to main content
  • alkohol i tablete
  • 14.01.2013.

Britanska vlast za reguliranu prodaju stimulansa

Zabranjivanjem određenih psihoaktivnih supstanci ne može se spriječiti konzumacija droge, pa su se sve stranke u britanskom parlamentu složile oko reformi kojima će zabranjivane supstance biti legalno ispitane i prodavane.

Naslovna foto

alkohol i tablete

 

Dakle prema izvješću o presudama vezanim uz narkotike, britanska policija Parlamentu je istaknula kako zakon iz 1971. vezan uz zlouporabe droga nije učinkovit instrument za borbu protiv droge u Velikoj Britaniji te dodavanje supstanci na listu zabranjenih stvari ne smanjuje broj konzumenata.

ketamin

Po uzoru na Novi Zeland, britanska vlast primjenit će novi način borbe protiv narkotika tako što će sada zabranjivane supstance biti ispitane, regulirane, i prodavane pravno pod čvrsto kontroliranim uvjetima.

"Pod tim kontrolama dobavljači će, kako je planirano u Novom Zelandu, biti ograničen na određene poslovnice i potrebno označiti proizvod s jasnim opisom njegovih sadržaja, njegovim rizicima i maksimalnu poželjnu dozu. Dobavljač će također biti odgovoran osiguranjem da se njegov proizvod ne zloupotrebljava".

Dok god se veliki novac okreće oko kemikalija koji se kupuju u nereguliranim uvjetima i na ulici, situacija se neće poboljšati. Ako se kemikalije kao što je slučaj s mefedrinom i metoksetaminom zabranjuju, ostaju praznine koje se popunjavaju zamjenskim neispitanim sredstvima. Legalne supstance bit će zabranjeno prodavati maloljetnicima ili pak reklamirati. Također će se pratiti i limitirati količina kupljene supstance. Cijelo izvješće iz britanskog Parlamenta o ovoj temi pročitajte ovdje.

novac

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju