Skip to main content
  • 21.05.2024.

BSH u Dubrovniku pretvara jednu od najljepših ljetnih pozornica na svijetu u plesni podij

Nakon Rijeke, Zagreba i Slovenije, popularni hrvatski brend stiže i na krajnji jug lijepe naše.

Piše: 

Početkom ljeta, točnije 4. srpnja, BSH events stiže u Dubrovnik gdje će uz lokalnu podršku Sonic festivala, preuzeti povijesni park Orsula koji slovi za jednu od najljepših ljetnih pozornica na svijetu pretvoriti u plesni podij.

Park Orsula je dobro poznata koncertna lokacija grada Dubrovnika, koja za svoju kulisu ima panoramu grada i jedan od najljepših pogleda na dubrovački akvatorij. Park se nalazi svega 10-ak minuta od Dubrovnika, a naziv je podbila po crkvi sv. Orsule podignute sredinom 14. stoljeća.

Orusla je tijekom povijesti imala važnu ulogu, predstavljala je kraj urbanog i zadnju sigurnu točku od Dubrovnika prema jugu. Tuda je prolazio i karavanski put te se s te točke putnicima s istoka otvarao prvi pogled na Dubrovnik.

Usprkos svom povijesnom značaju, park Orsula je dugi niz godina bio zapušten, a iz drače ga je podigla građanska inicijativa koja ga je “kamen po kamen” pretvorila u amfiteatar, predivnu ljetnu pozornicu i panoramski vidikovac.

Tijekom godina Orsula je ugostila kultne Dubrovačke ljetne igre, kao i brojne druge kulturne događaje, posebice koncerte alternativne, urbane i elektroničke scene. Svoje koncerte i nastupe na jednoj od najljepših svjetskih pozornica su odradili Alex Barack, Dječaci, Eddy Ramich, Edo Maajka, Elemental, Frenkie, General Woo, Josipa Lisac, Nightmares On Wax, Rambo Amadeus, TBF, Tamara Obrovac, Zemlja Gruva i mnogi drugi.

Listu izvođača koji su nastupili u Orsuli će BSH uskoro iz podebljati kada otkriju tko sve stiže ovog ljeta na krajnji jug. Druga faza ulaznica “na slijepo” za BSH Panorama: Dubrovnik je dostupna kroz sustav Entrio.

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.