Skip to main content
  • 27.04.2017.

Burn Residency Mix Off Croatia finalisti spremni za konačni sraz!

Nisi li kojim slučajem možda zmaj, tada si ponosni član jedine vrste koja je zauzdala vatru i ovim singularnim činom si promijenila tijek povijesti i napretka, a ovaj petak gorimo, 28. travnja, gorimo i na Burn Residency Mix Off-u.


U KLUB klub smješta se pet hrvatskih najboljih koji su svoje lovorike već zaslužili. Stupamo u ring u kojem se pentagram finalista bori za svoju kartu za Ibizu. Jedan/na od njih će svoje ljeto provesti u epicentru globalne elektronike i ubrizgati 100 000 Eura poticaja ulaganja u glazbenu karijeru. Novac pokreće svijet, a pultevi podij. S nama za plamtećim pultom su stoga Sandro, Lovre, Lea, Ema i Deni.
 

Iza aliasa Isan Hets je 28-godišnji Sandro koji nam stiže iz Pule s ciljem da uhvati san i na kojem predano radi. Snovi su nekada samo to, a ponekad su višestruko bliže vjerom i trudom. Ulazak u glazbu i prve natruhe važnosti elektroničkog za daljnju progresiju života donosi legendarni Love Parade 2000. Prijenos uživo s VIVE i veliki poput Coxa, Svena i Dr. Mottea za pultom pale iskru i Sandro nastavlja pratiti emisije poput Club Rotationa i elektronička sjemenka pušta korijen. Prvi službeni pokušaji kreću 2011., a prvi pravi nastup zatresao je riječku damu Ninu 2 pod okriljem dobrih duhova domaće elektronike Adooa i Poco Loca.

Šibenski Lovre u noćima živi iza aliasa Lawrence Klein. Službeno glazben od 2011., sezonu 2014/2015 proveo je kao rezident kluba Mangan i jedan je od suosnivača glazbenog projekta Tour de Sound. Godine 2017. izdaje svoja prva dva EP-a za Dewing Records i Happy Days Records. Sakupljač i arheolog novih bogatih iskustva upravo zbog ovog razloga ispunjava svoju Burn prijavu i sada onaj koji je počeo ispod pulta u Haciendi i Aurori sjedi u prvih pet. Zaljubljenik u analogne modulare, ritam mašine i syntheve sam svoj zvuk opisuje kao nešto mračnije i tajanstvenije zakutke koji opet nose kralježnicu progresivnih melodija.

Lea Miljenka Tolič stiže nam s ulica Slavonskog Broda. Ova rođena Slovenka za pulteve staje pod aliasom Mistress Milea koja glazbu smatra formom komunikacije i univerzalnog tonskog jezika, a kako se prijavila tri dana prije isteka roka njeno Burn iskustvo je ono koje potvrđuje postojanje čuda, ipak dovoljno vjerojatnih u realnom da zaslužuju svoju vlastitu imenicu. Sasvim uštimana na povezanost i emociju Milea vjeruje u plesače i vrijednost pričanja priče setom. Rijetko ćeš  je zateći za pultom manje od tri sata u komadu, a šanse su da ćeš uhvatiti i šestosatne setove pune srca, osmijeha i pozitive.

Ema Barišić aka Myssticque Riječanka je s 33 godine na planetu. Zaljubljena u ploče od kada je oko sjelo na Herbie Hancocka koji je vrtio Rock It, danas šeće house susjedstvima, ufurana u underground i predana usavršavanju produkcije. Prvo iskustvo miksanja bilo je 2005. nakon 15-minutnih uputa starijeg kolege u jednom opatijskom klubu kada je nakon toga prepuštena sama sebi da se snalazi, a među uzore ubraja ekipu kao što su Nicole Moudaber, Juliet Sikora, Monica Kruse, 16bit lolitas, Tube & Berger, Hot since 82, Sharam…

Deni Udorović je pak 27-godišnji Koprivničanin kojeg poznaješ kao Phoenixa Kraundlera. S nastupima započinje 2007. od kada se zaredalo preko 300 partya, festivala i radijskih emisija na području Hrvatske, Slovenije i Crne Gore. Ovaj organizator Underground Fusion partyja odrastao na roditeljskim pločama Italo disca i kasnije uz dance, trance, house i techno, u repertoar sprema sve od plesnog tech house-a do žestokog, ali melodičnog, techna, a nerijetko ćeš zateći kombinaciju live seta i DJ-inga u onome što sipa na podij. Sasvim neimpresioniran VIP statusima i kultom ličnosti, uživa u traženju sjajne glazbe slabije poznatih izvođača, osjećajući svojom dužnošću da je podastre plesačima.

Pa se fino spremi, sakupi ekipu navijača koji vjeruju u potencijal truda i glazbe i put KLUB kluba. Navijaj za onoga koji ti najjače uhvati strunu unutra i vidimo se na službenjači Burn Residency Mix Off Croatia na kojoj su za tebe ovdje i pretprošlogodišnji i prošlogodišnji pobjednici – Tom Bug i Roth Segen te rezidenti Full Ferry i Flaneur! Enjoy!

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2