Skip to main content
  • 19.11.2016.

Burning Man postavlja festival u Europi!

Od male zigote na Baker plaži San Francisca 1986. Burning Man je u 30 godina prerastao svoju inicijalnu funkciju i pretvorio se u toliko mnogo više.

 
Svake godine na tjedan dana u pješčanim dinama Black Rock pustinje u Nevadi 60 tisuća parova svjetskih stopala zakopa prste u vrući pijesak. Okruženi golemim skulpturama koje te tjeraju da se osjećaš kao da poštu primaš u Liliputu, malen pred veličinom umjetnosti i kreativnom iskrom oslobođenih potencijala, glazbe koja tutnji usahlim krajolikom i sasvim specifičnih pravila dobre volje spram svih ljudi, istomišljenici stvaraju svoj zasebni svemir. Usred naizgled negostoljubivog, na tjedan dana iz prašine se uzdigne Black Rock City, privremeno zdanje sa svim odrednicama vlastitog zatvorenog gradskog sustava.

 
 
Balon radikalne inkluzije, ljubavi, tolerancije, glazbe, umjetnosti, slobode i samoodrživosti buja pod nebom Nevade i ostavlja žrvanj svijeta vani u prašini rugajući se u lice društvenoj cenzuri ili sputavanju onoga što nosiš u sebi.
{youtube}IWR45bt0YjU{/youtube}
 
No jednogodišnja ekspresija slobode i altruističnog metamorforziranja socijalnih pravila svijetu nisu dovoljne. Rastući Burnig Man postao je toliko tražen da je odlučio proširiti domenu djelovanja kako ti ne bi morao potegnuti do negostoljubivih pustinjskih prostranstava da bi u svom plesačkom stažu zaplamtio na Burning Man iskustvu. Tako je rođen novi festival imena "Where The Sheep Sleep", koji će se održati od 29. do 31. srpnja u nizozemskom Veluweu. Imaš li Nizozemsku već neko vrijeme zaokruženu na globusu, kreni se pakirati, prouči detalje pridružujući se službenom eventu ovdje, uspavaj ovcu, iskradi se tiho i izgori do kraja!
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2