Skip to main content
  • 13.11.2023.

Canis Lupus – psy trance snaga iz Pule i tvorac “psihodelične crvenkapice”

Upoznajte jednog od glavnih kotačića Red Riding Hood kolektiva i čovjeka čiji su setovi prožmani mračnim, psihodeličnim twilight zvukom

Piše: 

Igor Frimmel poznatiji kao Canis Lupus dolazi iz Pule te je mlada i perspektivna snaga psy trance scene. Njegova ljubav s psy tranceom se dogodila, nakon završetka srednje škole odlaskom na prvi psy trance festival – Future Nature u Štinjanu.


Foto Heidi Samardžić

Dolaskom na festival, dogodila se “ljubav na prvo slušanje” te ga je okrenulo u potpunosti u tom smjeru. Sa psy trance scenom i kulturom se postepeno upoznavao, ali kada je dobio cjelovitu sliku, znao je da tu pripada.

Umjesto na plesnom podiju, za DJ pultom se prvi put nalazi 2018. pod umjetničkim imenom FReemmEL s kojim je u kratkom vremenu postigao zavidni nivo. Ipak, važna prekretnica u glazbenoj karijeri Igora Frimmela je bila za vrijeme pandemije koronavirusa. Tada, se dogodilo najviše kreacije i inspiracije te svoje umjetničko ime mijenja u Canis Lupus i postaje jedan od glavnih kotačića projekta koji je naposljetku izrastao u kolektiv – Red Riding Hood.

Red Riding Hood je stvoren iz ljubavi prema trance glazbi te je nastao u nedostatku rutinskog noćnog života koje je sve zadesilo za vrijeme panedmije. Od vlastitih zabava, događaji Red Riding Hooda su izrasli u prave partyje koji su doživjeli veliki odaziv kako lokalne tako i kompletne hrvatske scene. Canis Lupus i njegova družina u kolektivu se ne izražava samo glazbeno već i vizualno, dekoracijom prostora, fire showovima…

Tijekom godina na sceni, Canis Lupus svoj zvuk je brusio i profilirao od mračnog šumskog psy trancea do raznih stilova dark psy trancea, držeći se na 150 do 170 BPM-a. Danas sz njegovi setovi prožmani mračnim, psihodeličnim twilight zvukom kojeg je vrtio na raznim festivalima i događajima po Hrvatskoj poput Trk u Šumu, Regeneration festivala, Fortquekea i mnogih drugih.

Canis Lupus uskoro iz Pule ide prema Zagrebu, kako bi 1. prosinca zasvirao na našem slavljeničkom Endorphin festivalu u klubu Boogaloo. Osim što će predstavljati svoj zvuk, predstavljat će i cijeli svoj Red Riding Hood kolektiv na Dopamin flooru gdje ga čekaju “teškaši” kao što je Dalton Trance Teleport, DJ Jock, Shipe, Commissar Lag, Jah Pants, Lunar Dawn, Richma i mnogi drugi… Pogledajte tko stiže na Oksitocin i Serotonin floor ovdje.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio, a od nedavno su u prodaji i grupne ulaznice (kupi 4, plati 3).

sonus 2
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin