Skip to main content
  • alt
  • 26.10.2015.

Carl Cox lansira novi festival!

Već trideset ljeta i zima veliko nasmijano lice stoji za svjetskim pultevima i neumornom glađu za životom i glazbom kroji svjetsku techno povijest.

 
Kada bi te netko upitao za koga želiš da postane glavešina potencijalnog novog festivala entuzijast u tebi bi vjerojatno počeo urlati Carlovo ime. No kako živiš na planetu na kojem se najluđi snovi nekada zaista i ostvare, upravo ovaj postaje stvarnost.

alt

 
Po izražavanju nedavnog sentimenta kako je Ibiza pala u ralje komercijalnog konzumerizma i najavi kraja petnaestogodišnje rezidencije u Spaceu pitali smo se koji je slijedeći korak. No kako techno mačori doskaču na noge Carl je u ekskluzivnom intervjuu za inthemix najavio novi festival u travnju koji će se održati u Australiji: 
 
“Zvati će se Pure i koncentrirat ću se na underground DJ-e s house i techno vibrom. Želimo započeti ovoga travnja i prva dva grada će biti Melbourne i Sydney

alt

 
Napomenuo je kako su planovi tek u povojima ali da kolege već uzbuđeno daju zeleno svjetlo:
 
“Nismo još točno odredili gdje će se održati niti tko dolazi. No zadnji puta kada smo se čuli s internacionalnim DJ-ima koji su zainteresirani za festival, svi su rekli, “Je, voljeli bi ovo učiniti!”. Puno toga će ovisiti o tome tko će tada biti dostupan i o tajmingu, ali primarno je to da ćete imati najbolje DJ-e koji će vrtjeti najbolju glazbu. Nadamo se da ćemo moći podići ovo u godišnji event u Australiji”.
 
No prije no što se Pure svojom čistoćom izlije po australskom kontinentu Cox će se još jednom zateći u Sydneyu i to na Electronic Music Conferenceu na koji stiže kao glavni govornik. S okupljenima će podijeliti svoju priču o elektroničkim korijenima kao i slutnje onoga što budućnost nosi, za njega samoga i za tvrdi nejenjavajući beskompromisni beat techna.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk